Nova vest
Fudbal

Petak, 26.12.2008.

12:33

Žigić od ponedeljka u Rasingu

Nikola Žigić biće predstavljen kao novi igrač Santandera od sledećeg ponedeljka. On će u timu ostati na pozajmici do kraja sezone kada se vraća u Valensiju.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Kao razlog za odlazak u Kantabriju, srpski reprezentativac navodi nedostatak minutaže u Valensiji. „Za mene je najvažnije da redovno igram i da imam ustaljeni ritam, a to u Valensiji nisam imao i izgubio sam dosta vremena. Mlad sam i želim da igram“, rekao je Žigić

On, ipak, smatra da je budućnost njegove karijere upravo u Valensiji.

„Vratiću se u Valensiju na pripremama za sledeću sezonu jer želim da dokažem koliko vredim. Sa trenerom Emerijem nisam imao nikakvih problema, on jednostavno voli drugi tip napadača i brže igrače, i to je sve. Tu nisam mogao ništa da učinim“, objasnio je.

Iako je malo igrao u Valensiji ove sezone, Žigić je postizao pogotke kad god bi izašao na teren, zbog čega je veoma ponosan.

„Kad god bih izašao, postigao bih gol. Nikada ne popuštam pod pritiskom i uvek se borim. Profesionalac sam i kada mi neko kaže da igram, to i činim svom snagom. Trudim se da stalno imam osmeh na licu i niko mi ne može reći da nisam uložio trud u ekipu“, zaključio je Žigić.

Srpski napadač je u sezoni 2006/2007. bio najbolji strelac Rasinga, u koji je došao iz Crvene zvezde. Te sezone je odigrao 35 utakmica i postigao 13 golova.

Žigić je u Valensiju došao u leto 2007. za sumu od 20 miliona evra. Do sada je za taj tim odigrao 26 utakmica i postigao sedam pogodaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve