Nova vest
Fudbal

Utorak, 09.12.2008.

20:00

Ferguson: "Strpljivo sa Tevezom"

Trener Mančester junajteda Aleks Ferguson izjavio je da je spreman na duge pregovore sa Karlosom Tevesom, čiji ugovor ističe na kraju sezone.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ovaj 24-godišnji argentinski internacionalac prešao je u Junajted avgusta 2007. godine iz Vest Hema, a ugovor je tada postignut na dve godine, zbog komplikovane prirode transfera, pošto napadačeva registracija nije u vlasništvu kluba, već investicione grupe.

Ferguson, međutim, nije zabrinut što napadač nije uspeo da dođe do dogovora sa izvršnim direktorom Junajteda Dejvidom Gilom.

"Ne frustrira me. Navikao sam se na to tokom godina. Samo treba da budete strpljivi. Nije da nam je falilo pregovora, ali mislim da svi znamo da to može dugo da traje. Dejvid razgovara sa njegovim agentom i najbolje je da se to ostavi njemu", rekao je Ferguson.

Teves je imao problema da se ustali u prvom timu od kada je došao Dimitar Berbatov, ali je prošle nedelje postigao četiri gola i tako pomogao Mančesteru da pobedi Blekburn u četvrtfinalu Liga kupa.

"Kada imate toliko igrača, svi treba da dobiju svoj deo. Važno je da Karlos mnogo doprinosi. Počinjao je nekoliko utakmica do sada. Do kraja sezone ćete videti koliko će učestvovati i koliko će njegov doprinos biti važan", rekao je Ferguson.

Trener Junajteda objasnio je kako deli minutažu svojim igračima.

"Niko nije igrao u svim utakmicama. Svi su koristili svoje vreme, neki su bili na klupi, a neki nisu ni učestvovali. To je tačno ono što se dešava kada rotirate tim u modernom fudbalu", rekao je Ferguson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve