Nova vest
Fudbal

Subota, 08.11.2008.

16:26

PL: Nasri srušio Junajted

U derbi susretu 13. kola Premijer lige, Arsenal je savladao Mančester Junajted sa 2:1 na Emirejts stadionu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Strelac oba gola za Arsenal bio je Samir Nasri, dok je jedini pogodak za Mančester Junajted postigao Rafael da Silva. Londonski klub se ovom pobedom probio na treće mesto Premijer lige, upravo ispred Junajteda, koji ima i utakmicu manje. Mančester Junajtedu ovo je bio drugi poraz u Premijer ligi ove sezone, a oba su doživeli u mečevima sa direktnim rivalima u trci za titulu.

Na prvi gol na meču čekalo se do 21. minuta. Sesk Fabregas je iz slobodnog udarca ubacio loptu u kazneni prostor, koju je odbrana Mančester Junajteda izbacila van šesnaesterca. Do lopte je došao Samir Nasri koji je uputio udarac ka golu Van der Sara. Lopta je na putu ka golu okrznula Garija Nevila i prevarila golmana ’crvenih đavola’.

Arsenal je do kraja poluvremena imao više šansi od svojih rivala, ali su mreže mirovale.

U nastavku meča, Arsenal je duplirao svoje vođstvo već posle tri minuta igre. Fabregas je poslao dijagonalnu loptu ka Nasriju koji je bio na ivici kaznenog prostora. Francuz je odmah sjajno šutirao, poslavši loptu na jednu, a Van der Sara na drugu stranu gola.

Jedini gol i nadu da Junajted na ovoj utakmici može da izvuče makar bod, doneo je mladi Brazilac Rafael da Silva sjajnim udarcem sa oko 14 metara u 90. minutu meča. Iako je sudija Hauard Veb meč produžio za čak šest minuta, Junajted nije imao snage da izjednači, pa je Arsenal zasluženo osvojio sva tri boda.

U subotu se još igraju mečevi Vigan – Stouk Hal – Bolton, Sandelrend – Portsmut i Vest Hem - Everton, dok će u nedelju biti odigrane utakmice Blekburn – Čelsi, Aston Vila – Midlzbro, Mančester Siti – Totenhem i Fulam – Njukasl.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve