Nova vest
Fudbal

Sreda, 29.10.2008.

19:06

Četvrti poraz Zvezde, Janevski ljut

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su u Čačku od Borca, sa 1:0 (0:0) u okviru 10. kola Jelen Superlige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Strelac jedinog gola bio je Darko Lazović, u 86. minutu, posle kontranapada. To je tek prva pobeda Borca ove sezone, a četvrti poraz beogradskih 'crveno-belih'.

Samo nekoliko dana posle ubedljive pobede nad OFK Beogradom (5:1), Crvena zvezda je pružila jednu od najlošijih partija ove jeseni, što je bilo dosta teško s obzirom na katastrofalan početak sezone.

Tim Čedomira Janevskog u Čačku nije uspeo da stvori praktično nijednu dobru priliku za pogodak, iako je imao inicijativu tokom celog meča, a u domaćem timu posebno se istakao defanzivac Boban Dmitrović, sjajnim komandovanjem odbrane Borca.

Sa druge strane, Čačani su se uporno branili i šansu tražili iz kontranapada, a iz jednog od njih 18-godišnji Lazović je postigao jedini pogodak na meču.

U sledećem napadu pokušao je Nikolić, ali je šutirao samo pored gola, da bi na drugoj polovini Stojčev propustio priliku za drugi gol Borca, kada je u kontranapadu zaobišao golmana gostiju Sašu Stamenkovića, ali zatim promašio gol.

Na konferenciji za novinare posle meča, Čedomir Janevski je izrazio nezadovoljstvo zbog igre i poraza na gostovanju u Čačku i istakao da dogovor iz svlačionice igrači nisu preneli na teren.

"Dogovorili smo se da napadamo preko bokova i do šansi dolazimo preko centaršuteva, ali smo umesto toga pokušali da prođemo kroz sredinu", rekao je Janevski na konferenciji za novinare.

"Stvorili smo svega nekoliko šansi, a posle smo kažnjeni za lošu partiju. Nedopustivo je za Crvenu zvezdu da u poslednjih 10 minuta utakmice igra bez organizacije, bez obzira na nepovoljan rezultat", kazao je Janevski.

Trener Borca Neško Milovanović nije želeo da, uprkos prvom trijumfu njegove ekipe u sezoni, daje euforične izjave.

"Nismo uradili ništa veliko, iako smo igrali bez četvorice standardnih prvotimaca. Nemamo vremena za opuštanje, jer nas za vikend čeka teško gostovanje Javoru, a rezultati iz ovog kola nam ne idu na ruku", ocenio je Milovanović.

Borac – Crvena zvezda 1:0 (0:0)
Lazović 85

Borac: Grahovac, Krnjinac, Ignjatović, Dmitrović, Antić, Dragutinović, Kocić, Pavlović, Stojanović, Grkajac, Milovanović

Crvena zvezda: Stamenković, Ninkov, Tomović, Petković, Mijailović, Nikolić, Milijaš, Lazetić, Subašić, Kleo, Koroman

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve