Nova vest
Fudbal

Nedelja, 26.10.2008.

18:04

Het-trik Robinja, Tot'nam konačno

Brazilac Robinjo postigao je het-trik u pobedi Mančester sitija nad Stoukom (3:0), a Totenhem je konačno ostvario prvi trijumf tek u devetom kolu Premijer lige.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

'Pevci' su savladali Bolton rezultatom 2:0, a novi menadžer ekipe Hari Rednap posmatrao je utakmicu sa tribina. Aston Vila je na gostovanju deklasirala Vigan sa 4:0, a Arsenal je sa 2:0 savladao Vest Hem u gostima. Portsmut i Fulam su odigrali nerešeno 1:1. U prvom meču dana Liverpul je pobedio Čelsi na Stamford Bridžu sa 1:0.

Rus Roman Pavljučenko postigao je prvi gol u dresu Totenhema u 16. minutu meča na Vajt Hart Lejnu. Odličan centaršut Blekburnu skupo plaćenog Dejvida Bentlija Roman je maestralno iskoristio i poslao loptu u dalji ugao gola Jaskalainena.

Domaći su dominirali tokom celog susreta, a Gevin MekKan je isključen u 55. minutu i već tada je bilo jasno da će totenhem zabeležiti prvu pobedu u sezoni. Rezervista Daren Bent je nakon šuta Modrića iznudio jedaneaesterac, a potom ga i realizovao za konačnih 2:0.

Robinjo je nastavio da se isplaćuje čelnicima Sitija, pošto je sa tri gola slomio otpor Stouka. Prvi put je asistent bio Čad Evansa, a zatim dva puta Danijel Staridž. 'Građani' su tako na najbolji način prekinuli post od tri meča bez pobede.

Aston Vila je bila silna u drugom poluvremenu meča na JJB stadionu. Gabrijel Agbonlaor je fauliran u 22. minutu, a kapiten Garet Beri bio je precizan za vođstvo Vile. Strelac vodećeg pogotka povredio se u 54. minutu, a umesto njega je ušao Džon Kerju i rešio susret. Prvo je asistirao Agbonlaoru za 2:0, a zatim su se uloge izmenile i Kerju je glavom definitivno rešio pitanje pobednika. U samoj završnici Stiv Sidvel je učinio trijumf svog tima ubedljivijim.

Emanuel Adebajor bio je ključni čovek u trijumfu Arsenala na Apton parku. Togoanac je u igru ušao u 67. minutu mesto TIa Volkota, a Žulijan Faber je posle njegovog šuta poslao loptu u sopstvenu mrežu u 75. minutu. U 90. minutu Adbajor je posel dubinskog dovanja iskorsito pogrešnu procenu Grina, predriblao ga i poslao loptu u mrežu za 2:0.

U poslednjem me;u dana Portsmut i Fulam su remizirali na Freton parku. 'Pompi' je poveo preko Pitera Krauča, a izjednačio je Klint Dempsi u finišu meča.
U subotu su odigrane četiri utakmice devetog kola Premijer lige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve