Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 06.10.2008.

16:21

Fudbaleri Srbije počeli pripreme

Fudbalska reprezentacija Srbije počela je pripreme za mečeve sa Litvanijom i Austrijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Selektor Radomir Antić okupio je reprezentativce u Sportskom centru 'Kovilovo', a prvi trening održan je u popodnevnim časovima. Umesto bolesnog Stefana Babovića, Antić je uputio poziv centarforu belgijskog Standarda Milanu Jovanoviću, koji se nalazi u odličnoj formi i pojačaće konkurenciju u špicu napada.

Jedan od prvih igrača koji se u ponedeljak pojavio u Kovilovu bio je debitant u nacionalnom timu Miloš Ninković.

"Drago mi je što sam se prvi put našao na reprezentativnom spisku. Obradovao me je poziv Antića. Nadam se da dobrim igrama u Dinamu iz Kijeva mogu da izborim i mesto u reprezentaciji i da pomognem nacionanom timu", rekao je Ninković, vezni igrač kijevskog Dinama koji objasnio da može da igra na skoro svim pozicijama na sredini terena, a da mu najviše odgovara uloga centralnog veznog.

Prvom treningu prisustvovali su svi pozvani reprezentativci, izuzev Ninkovića i Gojka Kačara, koji su pauzirali zbog povreda. Ninković ima problema sa oba butna mišića-primicača, dok Kačar, koji je zadobio udarac u desni list, još oseća jake bolove.

Gojko Kačar je na okupljanje došao sa blagom povredom, ali se nada da će biti spreman do subotnjeg duela sa Litvanijom.

"Nadam se da ću biti spreman. Litvanija je kao lider u našoj grupi veoma opasan protivnik, ali mi moramo ići u tom delu na pobedu", rekao je Kačar.

Kačar je na pitanje da li će možda pomoći i mladoj reprezentaciji, u meču baraža za Evropsko prvenstvo protiv Danske, rekao da će se povinovati svakoj odluci koju donese Antić.

Zdravko Kuzmanović je naglasio da bi posle gola u dresu Fjorentine protiv Kjeva u šampionatu Italije red bio da postigne i pogodak za reprezentaciju Srbiju.

"Ne smemo da kiksnemo. Pobede bi nam mnogo značile, posebno što će u subotu igrati i Rumunija i Francuska, što znači da će neko od njih sigurno izgubiti neki bod", kazao je Kuzmanović.

Centarfor Herte Marko Pantelić izjavio je da očekuje 6 bodova miz predstojećih mečeva.

"Poznata nam je igra Litvanije. Oni igraju na kontre. Imaju sjajan moral i ako želimo da uspešno nastavimo kvalifikacije, moramo u toj utakmici da pobedimo. Uvek sam optimista, možda čak i nerealan. Sve osim osvajanja šest bodova ne bi me sasvim zadovoljilo. Ako dobijemo obe utakmice, mi bismo nametnuli ritam u grupi. Litvanci, ipak, nisu naivni, a i Austrija nije lak zalogaj", rekao je Pantelić.

"Orlovi" su na prve dve utakmice grupe 7 kvalifikacija pobedili Farska Ostrtva u Beogradu i izgubili od Francuske u Parizu. Sa druge strane, Litvanija je savladala Rumuniju u gostima, i Austriju kod kuće.

Antić okupio trenere

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić okupio je u Sportskom centru Kovilovo trenere naših vodećih klubova da bi im preneo o čemu se razgovaralo na nedavnom skupu najboljih trenera Evrope koji je održan u Beču.

Antić je predočio našim stručnjacima kakvi su bili zaključci Tehničke komisije Evropske fudbalske unije nakon završetka evropskog prvenstva u Austriji i Švajcarskoj.

Antićevom pozivu odazvala su se sedmorica trenera - Radovan Ćurčić (Javor), Mihajlo Ivanović (OFK Beograd), Dragoljub Bekvalac (Vojvodina), Čedomir Janevski (Crvena zvezda), Jovica Škoro (Napredak), Saša Nikolić (Banat) i Aleksandar Janić (Rad).

Iz opravdanih razloga na sastanak nisu došli treneri Hajduka, Partizana, Borca, Čukaričkog i Jagodine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve