Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 06.10.2008.

14:49

Dijara: "Moreira je majstor"

Fudbaleri Partizana potpuno su zadovoljni ishodom 134. 'večitog derbija' u kojem su, kao gosti, savladali Crvenu zvezdu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Objektivno, bili smo bolji, sjajno smo taktički odigrali utakmicu. Oni nisu iskoristili svoje tri šanse, imali su dve stative i onaj šut Edgara, u drugom poluvremenu smo mi preuzeli kontrolu i došli do zaslužene pobede," rekao je štoper Partizana Srđa Knežević.

Kapiten Partizana Nenad Đorđević našao se 'na udaru' trenera Crvene zvezde Janevskog pre utakmice. Makedonac je rekao da su šansa njegovog tima štoperi Partizana.

"Stvarno smo odigrali dobro. Prvo poluvreme nije bilo dopadljivo, posle smo se popravili. Eto, pokazali smo već treći put u poslednjih godinu i po dana da imamo kopleks," našalio se Đorđević. "Dokazali smo i da je centralni deo odbrane Partizana bolji od njihovog i da bi njihov trener trebalo da gleda u svoje dvorište, a ne u naše."

Đorđević je oduševljen i atmosferom.

"Ne znam koji put sam igrao na ovom stadionu, ali mi se čini da nikada više navijača Partizana ovde nije bilo. Možda se u prvom poluvremenu primetilo da smo se teško kretali po trerenu, ova pauza dolazi u pravo vreme da pokušamo i da se odmorimo i pripremimo na najbolji način za završnicu polusezone i izazove u prvenstvu, našem kupu i Evropi."

Lamin Dijara je postigao vodeći gol za Partizan.

"Čekalo se malo da dam gol. Zadovoljan sam," rekao je Dijara i pohvalio Moreiru koji mu je asistirao, "Mogu da kažem da mu je ovo najbolji derbi, stvarno je bio sjajan. Pobedili smo za njega. Stvarno je majstor."

Jedan od najuzbuđenijih posle utakmice bio je Radosav Petrović. Mladi reprezentativac prvi put je izašao na teren stadiona Crvene zvezde.

"Stvarno ne verujem, pre nekoliko meseci sam gledao derbi, iako nisam učestvovao osećao sam se sjajno, a sada pobeda... Čestitao bih i fudbalerima Crvene zvezde na sjajnoj partiji, jer da nije tako 'vruće' derbi ne bi imao tu draž. Sada imamo malo vremena da predahemo i onda da se okrenemo novim obavezama. Prvenstvo je dugo, napravili smo veliki korak ali ima još dosta da se igra
," rekao je Petrović koji neće odmarati jer je pozvan u mladu reprezentaciju koja igra baraž sa Danskom, "Moramo dati sve od sebe da prođemo Dansku u dvomeču i odemo na Evropsko prvenstvo, a onda razmišljam o Javoru."

Golman Mladen Božović bio je, kao i na svim mečevima ove sezone, veoma siguran.

"Presrećan sam zbog pobede, pre svega mislim da smo odigrali dobro. Malo smo slabije počeli, u drugom poluvrmenu smo preuzeli igru i zasluženo pobedili," rekao je Božović.

Dvojica igrača Partizana, Zoran Tošić i Ivan Obradović, nalaze se na spisku Radomira Antića, Krčmarević računa na Marka Jovanovića, Ljubomira Fejsu, Radosava Petrovića i Milana Perića.

Omladinski reprezentativci su Aleksandar Miljković i Adem Ljajić, a Mladen Božović je reprezentativac Crne Gore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve