Nova vest
Fudbal

Utorak, 23.09.2008.

23:22

Antić: "Litvanci ozbiljan rival"

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić ocenio je, povodom boravka u Beču na konferenciji nacionalnih selektora UEFA, da je sledeći protivnik u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, Litvanija protivnik za poštovanje.

"Litvanija je do sada ostvarila zapažene rezultate pobedom nad Austrijom i pre svega Rumunijom. Zbog toga moramo da imamo respekt pred tom ekipom. Sada je sva moja pažnja okrenuta ka toj utakmici protiv Litvanije", objasnio je on.

"Utakmica sa Austrijom zbog toga je trenutno u drugom planu. Austrija nas je pobedom nad Francuskom naterala na oprez. Prvo poluvreme protiv Italije je pokazalo da je Austrija podstaknuta učešćem na Evropskom prvenstvu i novim trenerom", objasnio je Antić.

On je dodao da budno prati protivnike i da sigurno neće biti zatečen.

"U našoj grupi nema slabih protivnika", poručio je Antić. Reprezentacija Srbije ne treba da se oseća inferiornom i sigurno se neće nikoga bojati", naglasio je on.

Antić je istakao da mu najveći problem predstavlja činjenica što veliki deo igrača ne igra u svojim klubovima. Takođe je naveo da i aktuelni problemi u srpskom fudbalu predstavljaju teret po reprezentaciju, ukazujući da se oni moraju rešavati.

"Nisam došao na čelo reprezentacije da živim od prošlosti. Mi radimo dugoročno. Tokom prvog druženja sa reprezentacijom osetio sam se trenerom više nego ikada", rekao je on dodajući da u nacionalnom timu Srbije vlada dobra atmosfera, koja je preduslov za bilo kakav rezultat.

Sledeće okupljanje, prema njegovim rečima, na osnovu igre u prvom poluvremenu protiv Francuske, neće značiti početak od nule, već postoji temelj na kojem će se dalje graditi igra reprezentacije. Što se tiče podrške mnogobrojne dijaspore u Austriji na utakmici protiv austrisjke selekcije 15. oktobra Antić je kazao da će ona zavisti pre svega od igre protiv Litvanije.

"UEFA je uvek išla ispred vremena. Očekujem da ćemo na ovom skupu videti iskustva sa Evropskog prvenstva. Sva ta saznanja pomažu nama trenerima. Osećam se privilegovanim što ću imati prilike da slušam svoje kolege koji su bili zastupljeni na Evropskom prvenstvu", rekao je Antić.
Selektor Srbije zajedno sa selektorom mlade reprezentacije Slobodanom Krčmarevićem učestvjuje na konferenciji selektora UEFA u Beču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve