Nova vest
Fudbal

Nedelja, 07.09.2008.

06:24

Remi Argentine i Paragvaja

U prvoj utakmici sedmog kola južnoameričkih kvalifikacija za SP 2010. godine Argentina i Paragvaj igrali su nerešeno, 1:1.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dvostruki uzastopni olimpijski pobednici poveali su tri meča bez pobede u kvalifikicijama, a Paragvajci su zadržali prvo mesto u Konmebol zoni. Ekvador je savladao ekipu Bolivije 3:1, urugvaj je minimalno sklavio u Kolumbiji, a Peru kod kuće protiv Venecuele. Poslednji meč kola igra se u nedelju, Brazil gostuje u Čileu.

Na Monumentalu su gosti poveli u 12. minutu. Hajnce je pogrešio i savladao Abondansijerija, golman Argentinaca je povređen, pa je sa pet kopči na kolenu završio u bolnici, a Kariso je stao na gol.

Posle pola sata igre Argetinci su ostali sa igračem manje, nervozni Karlos Teves je dobio dva žuta kartona. Ipak, u 61. minutu Serhio Kun Aguero je uspeo da izjednači posle dobre akcije Lionela Mesija.

"Sve loše što je moglo da nam se dogodi, dogodilo se. Nismo imali sreće, a isključenje Tevesa skoro da nas je dotuklo", rekao je posle utakmice trener domaćeg tima Alfio Basile. "Bila je to čudna utakmica. Nisam srećan, mislim da smo zaslužili da pobedimo."

Ekvadorci se nisu poslužili trikom, pa meč sa "planinarima" iz Bolivije spustili u Gvajakil,na nivo mora, Kito je bio sasvim dovoljan za tim Sista Visuetea. Felipe Kaisedo (na slici), tajno oružje Mančester Sitija, pogodio je u 21. minutu, a zatim zaradio karton zbog preteranog radovanja. Ekvadorce je na zemlju spustio gol Hoakina Botera pred poluvreme, ali u nastavku dileme nije bilo.

Šou Kristijana Benitesa počeo je u 50. minutu, kada je srušen u šesnaestrercu, a iz penala precizan je bio Mendes. Nesuđeno Zvezdino pojačanje od prošlog leta je 20 minuta pre kraja utakmice proletelo pored odbrane i golmana rivala i lagano postavilo konačnih 3:1. Otpor bolivije umanjen je još pre prvog gola, jer je Alehandro Gomes za 18 minuta uspeo da sakupi dva žuta kartona. Sa njim je na tribinama kraj dočekao i selektor, legendarni Ervin Sančes, koji je protestovao zbog penala. Bolivija je na dnu grupe, Ekvador je uhvatio priključak.

Gol Sebastijana Egurena na El Kampinu tek je treći koji je Kolumbija primila u ovim kvalifikacijama, ali bi mogao da Urugvajcima bude dovoljan za povratak na veliku scenu, gde su igrali samo jednom u poslednjih 20 godina. Eguren, fudbaler Viljareala, pogodio je posle kornera u 15. minutu meča. Finiš meča u Bogoti bio je istinski bizaran – zbog problema sa reflektorima zavšnih 20 minuta odigrano je u polumraku, a loša vidljivost možda je pomogla da učesnici gužve u završnim minutima Kristijan Rodriges i Kamilo Suniga ostanu nekažnjeni.

Pjero Alva Nisen postigao je jedini gol u Limi, za prvi kvalifikacioni trijumf Peruanaca. Peru je savladao Venecuelu pogotkom postignutim šest minuta pred odlazak na odmor. Ovakav rezultat verovatno je izbacio obe ekipe iz borbe za mesto na Svetskom prvenstvu i ostavio sedam ekipa u konkurenciji,

Brazil u nedelju gostuje u Čileu. Posle poraza na olimpijskom turniru pritisak na selektora Dungu još je veći, Brazilci su nezadovoljni kvlaitetom, igrom i rezultatima svoje selekcije.

"Moramo da pobedimo, znam to", rekao je Karlos Dunga pred meč u Santijagu. "Utakmica će biti naporna ali mi moramo da osvojimo sva tri boda."

Tabela posle sedam kola:
1. Paragvaj 7 4 2 1 14:6 14
2. Argentina 7 3 3 1 10:4 12
3. Urugvaj 7 3 2 2 16:6 11
4. Kolumbija 7 2 4 1 4:3 10
5. Čile 6 3 1 2 9:9 10
6. Brazil 6 2 3 1 8:4 9
7. Ekvador 7 2 2 3 10:14 8
8. Venecuela 7 2 1 4 9:11 7
9. Peru 7 1 3 3 4:15 6
10. Bolivija 7 1 1 5 8:20 4

Četiri ekipe iz zone Konmebol obezbediće plasman na završnicu Svetskog prvenstva 2010. godine posle 18 kola, petoplasirana ekipa igraće za još jedno mesto sa četvrtoplasiranim timom iz zone Konkakaf.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve