Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.08.2008.

23:18

BATE, Alborg i Anortozis u LŠ!

Ovogodišnja Liga šampiona biće veoma zanimljiva, ako ne po fudbalu ono po klubovima koji su tamo prošli.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Najveće iznenađenje svakako je priredila ekipa Anortozisa koja je eliminisala Olimpijakos. Grčki tim je pobedio sa 1:0, ali to nije bilo dovoljno jer je na prvom meču kiparska ekipa slavila sa 3:0. Jedini gol na meču postigao je Beluši u 54. minutu. Darko Kovačević igrao je svih 90 minuta, dok je Predrag Đorđević ušao tek u 63. mintu igre.

Veliko iznenađenje je i plasman beloruskog Bate Borisova, koji je odigrao 1:1 sa Levskim, ali je bugarski tim izgubio na domaćem terenu sa 1:0 i to je bilo dovoljno da se u najelitnije takmičenje prvi put u istoriji LŠ plasira ekipa iz Belorusije. Zanimljivo je i da je Bate celo drugo poluvreme odigrao sa igračem manje.

U jednom od najzanimljivijih duela Steaua je eliminasala turskog giganta Galatasaraj sa 1:0. na prvom meču u Istanbulu bilo je 2:2. Jedini gol postigao je Nikolica u 57. mintu igre.

Alborg je i na gostovanju u Kaunasu bio bolji od domaće ekipe i ukupnim rezultatom 6:0 (2:0 i 4:0), prošao dalje. Kaunas je igrao sa 2 igrača manje. U 30. minutu isključen je Grigalevičius, a kraj nije dočekao ni Pilibaitis, koji je dobio crveni karton u 68. minutu.

Šahtjor je slavio u Zagrebu na meču sa Dinamom 3:1 i ukupnim rezultatom 5:1 ušao u Ligu šampiona. Igor Duljaj odigrao je ceo meč.

Atletiko je u revanšu "pregazio" Šalke sa 4:0. Na prvom meču Šalke je slavio sa 1:0. Naš reprezentativac Mladen Krstajić meč je gledao sa klupe. dalje je prošla i ekipa Liverpula, koja je posle produžetaka, golom Kujta u 118. minutu savladala Standard iz Liježa.

Rezultati revanš mečeva 3. kola:

BATE 1-1 Levski
Kaunas 0-2 AaB
Arsenal
4-0 Twente
Basel 2-1 Guimarães
Dinamo Zagreb 1-3 Shakhtar
Atlético
4-0 Schalke
Dynamo Kyiv 4-1 Spartak Moskva
Marseille 2-1 Brann
Slavia 0-0 Fiorentina
Steaua
1-0 Galatasaray Aª
Fenerbahçe 2-1 Partizan
Olympiacos 1-0 Anorthosis

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve