Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 18.08.2008.

23:45

Adebajor potpisao novi ugovor

Centarfor Arsenala Emanuel Adebajor konačno je odbacio sve spekulacije oko svog statusa, potpisavši višeogodišnji ugovor sa klubom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Adebajor je prethodne sezone postigao ukupno 30 golova za 'tobždije' u svim takmičenjima. Posle uspešne sezone, reprezentativac Togoa je tokom celog leta bio na meti brojnih spekulacija, gde su ga mediji selili u najveće evropske klubove kao što su Milan i Barselona.

Ipak, visoka cena (oko 30 miliona evra) koju je za njega odredio menadžer Arsenala, Arsen Venger, bila je možda i glavna prepreka za španskog i italijanskog giganta u odluci da dovedu centarfora.

Milan je u međuvremenu veći deo novca odvojen za transfere potrošio na dovođenje Brazilca Ronaldinja iz Barselone.

Sa druge strane, verovalo se da će Semjuel Eto'o napustiti redove Barselone, a u tom slučaju bi Adebajor bio njegov naslednik na mestu najisturenijeg napadača. Ipak, uprkos brojnim spekulacijama, Kamerunac je ostao u katalonskom klubu, tako da je mogućnost da Adebajor pređe u Barselonu propala.

Sâm Adebajor nije davao mnogo izjava na račun svoje budućnosti, iako su prvobitne glasine naglašavale kako "želi da ode po svaku cenu".

Detalji novog ugovora još uvek nisu objavljeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve