Nova vest
Fudbal

Sreda, 13.08.2008.

09:06

Bundesliga: Klinsman najskuplji

Najskuplji ugovor ove sezone u Bundesligi nije potpisan sa fudbalerom već sa trenerom šampionske ekipe Bajerna iz Minhena.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Prošle sezone Bajern je na pojačanja potrošio preko 105 miliona dolara, što se funkcionerima kluba isplatilo jer su osvojeni prvenstvo i kup Nemačke. Ove sezone Bavarci nisu potrošili ni cent na nove igrače. Najbogatiji Nemački klub to nije sebi mogao da priušti, nakon što je za trenera doveden bivši reprezentativac Jirgen Klinsman.

Klinsman je na klupi Bajerna zamenio Otmara Hicfelda, koji je posle osvojene duple krune, na kraju prošle sezone napustio Bajern i preuzeo reprezentaciju Ssvajcarske.

Detalji Klinsmanovog ugovora nisu poznati, ali se pretpostavlja da je Bajern potrošio mnogo novca na dovođenje novog trenera.

Klinsman je po dolasku u Bajern osnovao novi visokotehnološki trening centar sa apartmanom za odmor u kojem se nalaze statue Bude, kako bi se na fudbalere prenela pozitivna energija.

Klisman je sa sobom doveo i 11-člano osoblje, među kojima su i kuvari prevodioci.

Bivši nemački reprezentativac je Nemačku doveo do trećeg mesta na Svetskom prvenstvu 2006. godine, ali nikada nije kao trener radio u klubu.

Od njega se očekuje da, pored osvajanja Bundes lige, napravi zapažene rezultate u Ligi šampiona. Prošle sezone Bajern je stigao do polufinala Kupa UEFA, a eliminisan je od kasnijeg osvajača trofeja Zenita iz Sankt Peterburga.

U pripremnim utakmicama pred početak sezone Bajern je izgubio od Intera i Borusije iz Dortmunda, a u prvom kolu nacionalnog Kupa do pobede od 4:3 nad trećeligašem Erfurtom Bavarci su stigli golom u poslednjim minutima utakmice.

Igrač sredine terena Frenk Riberi zbog povrede članka neće igrati do septembra, dok najbolji napadač Bundes lige iz prošle sezone Luka Toni najverovatnije neće biti spreman za prvu utakmicu u prvenstvu u petak protiv Hamburga.

Povređeni su i Vili Sanjol i Martin Demikelis, a Miroslav Klose i Lukas Podolski su se ekipi na pripremama priključili sa skoro tri nedelje zakašnjenja zbog produženog odmora.

Generalni menadžer kluba Uli Henes rekao je da je u klubu "pritisak veći nego ikada pre".

"Navijači od nas očekuju da igramo odlično na svakoj utakmici. Veliki je pritisak", rekao je Henes.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve