Nova vest
Fudbal

Nedelja, 03.08.2008.

13:42

Guzan konačno u Aston Vili

Čelnici Aston Vile, objavili su da je novi član kluba sa "Vila Parka", postao dosadašnji golman američkog Deportivo Čivasa Bred Guzan.

Izvor: Aleksandar Kovačević

Autor:Aleksandar Kovačević

Default images

Talentovanom 23-godišnjem čuvaru mreže konačno je odobrena radna dozvola tako da će transfer dogovoren 11. jula konačno biti realizovan. Guzan u Premijer ligu stiže za sumu od 2,5 miliona funti, dok detalji ugovora nisu objavljeni. Guzan je karijeru počeo 2003. godine na univerzitetu Južna Karolina, dok je prvi profesionalni ugovor potpisao sa Čivasom 2005. godine.

Amerikanac je u Aston Vilu trebao da dođe još u januarskom prelaznom roku ali mu nije odobrena radna dozvola zbog nedovoljnog broja mečeva u reprezentaciji SAD, gde je uglavnom bio rezerva Timu Hauardu.

Guzan je za ekipu Čivasa branio na 83 utakmice, dok je za reprezentaciju SAD nastupio osam puta. Aston Vila je pored Guzana, nedavno angazovala jos jednog golmana, amerikanca Breda Fridela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve