Nova vest
Fudbal

Sreda, 09.07.2008.

21:20

Njukasl na meti Bin Ladenovih?

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Rukovodstvo engleskog premijerligaša Njukasla odbacilo je spekulacije da je kompanija kojom rukovodi rođak teroriste Osame Bin Ladena poslala ponudu za kupovinu većinskog dela akcija tog kluba.

Britanski mediji preneli su da je 'Saudi Binladen Group' (SBG), multinacionalna građevinska kompanija kojom rukovodi polubrat Osame Bin Ladena, Bakr Bin Laden, poslala ponudu od oko 300 miliona funti za kupovinu Fudbalskog kluba Njukasl.

Njukasl je prethodni put promenio vlasnika 2007. godine, kada je milijarder Majk Ešli izdvojio oko 135 miliona funti za kupovinu 100 odsto akcija kluba sa severa Engleske.

Vest o navodnoj ponudi Bin Ladenovih pojavila se samo dan nakon najava da je u klub stigla ponuda od oko 420 miliona funti od njujorške kompanije 'InterMedia'.

"Ko god da plasira ove priče očigledno želi da destabilizuje klub. Siguran sam da navijači neće poverovati u ovakve gluposti", rekao je jedan zvaničnik Njukasla.

Koliko god da je priča o dolasku Bin Ladenovih u Njukaslu nestvarna, engleske kladionice brzo su reagovale, pa u Velikoj Britaniji možete da se kladite da će do početka sezone 2008/09 familija najtraženijeg teroriste doći na čelo tog kluba. Kvota je 25.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve