Nova vest
Fudbal

Sreda, 09.07.2008.

20:20

Zadar radikalno preuređuje stadion

Fudbalski klub Zadar srušio je dve tribine i kuću smeštenu uz sâm teren, da bi stadion Stanovi ispunio uslove za prvu ligu.

Izvor: B92, index.hr

Autor:B92, index.hr

Default images

Problemi sa zadarskim stadionom dospeli su u žižu javnosti kada je 24-godišnji fudbaler Hrvoje Ćustić poginuo u aprilu, četiri dana nakon utakmice Zadar – Cibalija, tokom koje je posle jednog duela glavom udario u zid udaljen samo tri metra od gol-aut linije.

Zbog toga je uprava odlučila da sruši zapadnu i deo severne tribine, a konačno je postignut dogovor sa vlasnicom kuće koja se nalazi veoma blizu gol-aut linije.

Paralelno sa tom akcijom, u Zadru se priprema postavljanje reflektora, koji će omogućiti odigravanje večernjih utakmica, kao i modernog semafora.

Zanimljivo je da je uprava rešila da, u skladu sa modernim trendovima u evropskom fudbalu, skone ogradu koja preostale tribine deli od terena, pa će Zadar biti prvi klub u Hrvatskoj (i okolini) u kojem igrači neće biti fizički odvojeni od publike, što je još od slavnog „Tejlorovog izveštaja“ propis u Velikoj Britaniji i praksa u mnogim drugim državama.

HNL ima precizne propise koji se moraju poštovati, da bi se dobila licenca za nastup u Prvoj ligi. Zadru je pretilo igranje na drugim stadionima dok se Stanovi ne dovedu u pristojno stanje. Konačnu odluku o tome da li će već ove sezone Zadar moći da kod kuće igra ligaške mečeve doneće fudbalski savez naših suseda, pošto komisija 21. jula pregleda stadion. Ukoliko dozvola ne bude izdata, Zadar će kao domaćin igrati u Šibeniku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve