Nova vest
Fudbal

Subota, 28.06.2008.

15:48

Platini preti Ukrajini i Poljskoj

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Predsednik UEFA Mišel Platini strogo je upozorio suorganizatore Evropskog prvenstva 2012. godine Ukrajinu i Poljsku i zapretio da će premestiti organizaciju tog takmičenja ukoliko stadioni i gradovi ne budu u potpunosti spremni. Platini, koji nije želeo da postavi krajnji rok za adaptaciju stadiona, sledeće nedelje će u te dve zemlje povesti delegaciju od 12 članova, koja će detaljno ispitati napredak radova. Predsednik UEFA je rekao da će učiniti sve da Ukrajina i Poljska ostanu domaćini EP 2012. godine.

"Sve ćemo učiniti da se u Ukrajini i Poljskoj održi Evropsko prvenstvo. Nemamo rezervni plan, ne predomišljamo se. Jedina stvar zbog koje bi mogli da se predomislimo su loši stadioni u Varšavi i Kijevu. Ako nema stadiona - nema ni turnira", rekao je Platini novinarima.

UEFA je u januaru, posle sastanka izvršnog odbora te organizacije u Zagrebu, upozorila dve zemlje da će u mesecima koji slede doneti konačnu odluku o domaćinu Evropskog prvenstva.

Platini je u subotu rekao da će UEFA konačnu odluku o domaćinima Evropskog prvenstva doneti na sastanku 25. i 26. septembra u Bordou.

Gradovi u Ukrajini i Poljskoj imaju problema sa infrastrukturom, uključujući modernizaciju aerodroma, rekonstrukciju autoputeva i pruga, ali i hotela.

Radovi na Olimpijskom stadionu u Kijevu su nekoliko puta prekidani zbog planova da se u blizini izgradi trgovinski centar.

Po četiri grada iz svake zemlje će biti domaćini Evropskog prvenstva. Varšava, Poznanj, Vroclav i Gdanjsk su Poljski, a Kijev, Donjeck, Lvov i Dnjepropetrovsk su Ukrajinski organizatori takmičenja.

UEFA je u aprilu prošle godine dodelila Ukrajini i Poljskoj domaćinstvo turnira, a glavni konkurenti za organizaciju Evropskog prvenstva bili su Italija, kao i Hrvatska i Mađarska, koje su se zajedno kandidovale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve