Nova vest
Fudbal

Utorak, 27.05.2008.

12:47

Blater i dalje za pravilo "6+5"

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater izjavio je da će nastaviti da se zalaže za smanjenje broja stranaca u fudbalskim klubovima, i naglasio da ta organizacija mora sve da učini kako bi se taj plan ostvario. Predsednik FIFA je rekao da ne želi da se njegov plan sukobljava sa zakonom o radu, tako što će on odrediti kvotu, ali da FIFA mora da nađe način da se ova ideja ustanovi kao pravilo.

Blaterov predlog "šest plus pet", koji ograničava broj stranih igrača u prvoj postavi tima na pet, naišao je na neodobravanje fudbalskih klubova širom Evrope.

"Na kongresu FIFA ćemo, zajedno sa Međunarodnom olimpijskim komitetom i svetskim fudbalskim savezima, razmatrati ovaj predlog, kako bismo utvrdili ograničenja u zakonu. U Evropskom parlamentu u Briselu će se 5. juna održati sastanak povodom mog predloga, jer su sve institucije zainteresovane za rešavanje ovog problema", rekao je Blater.

Predsednik FIFA je uveren da njegov predlog nije u sukobu sa evropskim zakonima, jer se njime ograničava broj stranih igrača u startnoj postavi, a ne broj igrača koji potpisuju ugovore sa klubovima.

Sa ovakvim predlogom se ne slaže predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini, ali ni Evropski parlament.

Platini je rekao da nije spreman da se u Briselu zalaže za ovaj predlog, jer je to "nemoguća misija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve