Nova vest
Fudbal

Utorak, 27.05.2008.

11:39

Tomić: Možemo do Lige šampiona

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Posle osvajanja šampionske titule u Meridijan Superligi i treće "duple krune" u klupskoj istoriji, rukovodstvo Partizana brzo se okreće sledećoj sezoni, u kojoj će "crno-beli" imati priliku da se plasiraju u Ligu šampiona. Sportski direktor Ivan Tomić istakao je da će uspesi na domaćoj sceni brzo biti zaboravljeni ukoliko posle njih ne uslede dobri rezultati u Evropi.

Tomić je izrazio žaljenje zbog odlaska kapitena Stevan Jovetića, koji će karijeru nastaviti u Fjorentini, ali je dodao da u Humskoj sigurno ostaju Dijara, Žuka, a verovatno i Moreira.

"Dupla kruna će se u ovoj zemlji brzo zaboraviti ako ne uđemo u Ligu šampiona i onda bi sve moglo da krene nizbrdo. Uz pomoć navijača, i uz nekoliko pojačanja, možemo da napravimo nešto veliko. Draža mi je ova dupla kruna nego ona koju sam osvojio kao igrač. Tada nisam dao veliki dorpinos. Imao sam 18 godina i svega se sećam kroz maglu", rekao je Tomić.

"Učinili smo sve što smo mogli što se Jovetića tiče, velika je borba bila i oko potpisivanja profesionalnog ugovora. Moreira ima klauzulu u ugovoru da može da ide u slučaju dobre ponude, ali se nadam da će ostati. Diara ostaje 99 odsto, baš kao i Žuka. Postoji grupa igrača koje nećemo pustiti ni po koju cenu, među njima su Lazić i Tošić".

Prošlog leta, rukovodstvo Partizana imalo je pune ruke posla tokom prelaznog roka, a na pojačanja je izdvojeno 1.2 miliona evra.

"Voleo bih da budžet sada bude veći, ali ne smemo na uštrb toga da ostajemo dužni igračima. Oni su nam najvažniji. Prioritet su nam pojačanja u napadu kako bismo nadomestili odlazak Jovetića, kao i na pozicijama desnog beka i zadnjeg veznog. I dalje smo zainteresovani za Fejsu. On je dobar i skup igrač".

Za osvajanje "duple krune" najzaslužniji su igrači, treneri Miroslav Đukić, koji je počeo sezonu na klupi Partizana i Slaviša Jokanović, koji ga je nasledio, ističe Tomić i dodaje:

"Posebnu zahvalnost dugujem Žarku Zečeviću, Nenadu Bjekoviću i Nenadu Popoviću koji su mi ukazali poverenje i postavili me za direktora".

Partizan će takmičenje u kvalifikacijama za Ligu šampiona početi u drugom kolu. Žreb za prvo i drugo kolo kvalifikacija za elitno takmičenje na programu je u petak, 27. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve