Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 19.05.2008.

21:45

Počele pripreme Srbije u Kovilovu

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Fudbalska reprezentacija Srbije počela je u ponedeljak uveče u Sportskom centru Kovilovo pripreme za tri naredne međunarodne utakmice protiv reprezentacija Irske, Rusije i Nemačke. Prvi meč "Orlovi" igraju u subotu u Dablinu protiv Republike Irske, protiv Rusije 28. maja, a protiv trostrukog prvaka Evrope Nemačke 31. maja. Selektor Miroslav Đukić na pripremama ima samo 19 fudbalera, dok će se ostali priključiti narednih dana.

U utorak se očekuje dolazak Ivice Dragutinovića. Centarhalf Nemanja Vidić, zbog obaveza u Ligi šampiona, doputovaće u Dablin direktno iz Moskve. Dvojica članova Crvene zvezde, Pavle Ninkov i Dejan Milovanović, kao i Zoran Tošić iz Partizana će se državnom timu priključiti u Minhenu, jer u nedelju igraju poslednje kolo nacionalnog prvenstva.

Kapiten reprezentacije Dejan Stanković, posle osvajanja prvog mesta u Italiji, sa svojim Interom u subotu će jurišati na novi trofej Kup šampiona, pa će i on propustiti meč protiv Irske.

Selektor Đukić će do petka u okrnjenom sastavu raditi sa reprezentacijom, kojoj će to biti jedina provera pred početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, koje počinju naredne jeseni.

"Očekuju nas tri važne utakmice, iako prijateljskog karaktera, one će biti od velikog značaja za nas. Igraćemo protiv dva učesnika finalnog turnira Evropskog prvenstva, a ni Irska nije laka, jer pod vodjstvom novog selektora Đovanija Trapatonija, ima velike ambicije u narednom ciklusu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo", rekao je, uoči početka današnjih priprema, bivši prvotimac Crvene zvezde, a sada član italijanskog Palerma Boško Janković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu