Nova vest
Fudbal

Petak, 09.05.2008.

17:53

Ćavi: ''Krivi su i igrači''

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Fudbaler Barselone Ćavi Ernandez izjavio je u petak da su igrači tog tima najodgovorniji za to što će trener Frank Rajkard napustiti klub po završetku sezone. "Osećamo se krivima zbog odluke kluba. Rajkard ima svoj deo krivice zbog loših rezultata, ali najodgovorniji smo mi", rekao je Ernandez. Rajkard će, nakon pet godina provedenih na klupi Barselone, 30. juna ustupiti mesto treneru rezervne ekipe Žozeu Gvardioli.

"Rajkard nam je stalno davao primer sopstvenim ponašanjem i radom. Cenio nas je kao ljude i kao igrače i imali smo sjajan odnos u svlačionici", kazao je fudbaler Barselone.

Rajkard je sa Barselonom osvojio dve titule prvaka Španije i titulu šampiona Evrope 2006. godine. Odluku o otkazu holandskom stručnjaku Barselona je saopštila posle poraza od madridskog Reala (4:1) u sredu.

Barselona trenutno zauzima treće mesto u prvenstvu Španije sa 17 bodova od novog prvaka Reala. Klub sa stadiona Kamp Nou eliminisan je u polufinalu Lige šampiona od Mančester junajteda.

Gvardiola je, sa druge strane, kao igrač Barselone osvojio šest titula šampiona Španije, a kasnije je igrao za italijanske timove Brešu i Romu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve