Nova vest
Fudbal

Subota, 26.04.2008.

15:54

Čelsi bolji od Junajteda 2:1

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Na samo još dva meča do kraja sezone u premijer ligi sve kreće od nule. Čelsi je na Stamford Bridžu savladao vodeći Mančester junajted i izjednačio se na tabeli sa tim klubom. Golove za Čelsi postigao je Balak u 45 i 86. minutu. Runi je bio strelac za junjted u 56. Na terenu je od početka bio naš reprezentativac Nemanja Vidić, koji je zbog starta Drogbe u osmom minutu morao da napusti igru.

Vidić je išao glavom da izbije loptu ispred Drogbe, ali je igrač Čelsija previše podigao nogu i pogodio našeg igrača u bradu. Nemanja je krvavih usana pao na travu, a kada su pokušali da ga izvedu sa terena bio je potpuno dezorijentisan, pa su morali da ga iznesu.

Meč je bio izjednačen do pred sam kraj poluvremena kada je Drogba centrirao sa desne strane, našao potpuno samog Balaka koji je sa oko sedam metara uhvatio Van der Sara na pogrešnoj nozi i glavom plasirao loptu u dalji ugao Junajtedovog gola. Igrači Čelsija gol su proslavili držeći u rukama dres sa brojem 8, na kom je pisalo ime Pat Lampard, nedavno preminule majke njihovog saigrača.

U 56. minutu igrači Čelsija brzo su izveli prekid na sredini terena, lopta je došla do Karvalja koji je želeo da je vrati unazad, ali ju je poslao direktno u noge Vejnu Runiju, koji je iz punog trka šutom sa oko 16 metara savladao istčalog Čeha.

U 81. minutu igrači Čelsija tražili su penal, jer je Ves Braun u kontaktu sa Didijem Drogbom rukom dotakao loptu, ali se na usporenom snimku videlo da je to prvo uradio igrač iz Obale Slonovače. Međutim, želja im se ostvarila već u sledećem napadu kada je centaršut Kola rukom zaustavio Kerik. Sa 11 metara surovo precizan bio je Balak i tako je Čelsi uspeo da se izjednači na tabeli sa Mančesterom.

Do kraja je ostalo dva kola, a ukoliko oba tima osvoje isti broj poena Mančester će odbraniti titulu zbog bolje gol razlike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve