Nova vest
Fudbal

Sreda, 12.03.2008.

15:47

Testiranje krvi na EURO 2008

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Fudbaleri koji budu igrali na predstojećem prvenstvu Evrope prvi put će u okviru doping kontrole ići na testiranje krvi, saopštila je UEFA. "Pored uobičajene kontrole urina, prvi put u istoriji UEFA će raditi i testove krvi", saopštila je evropska kuća fudbala. Planirano je da ukupno bude urađeno 300 testova, ali za sada nije poznato koliko će biti krvnih.

Predsednik UEFA Mišel Platini izjavio je da je UEFA dužna da radi i krvne testove, pošto je Međunarodna fudbalska federacija potpisala Antidoping kodeks Svetske antidoping agencije, ali je izrazio uverenje da u fudbalu ne postoji ozbiljniji problem sa dopingovanjem

U saopštenju UEFA navedeno je da će iz svih 16 reprezentacija koje će učestvovati na završnom turniru po desetorica fudbalera ići na doping kontrolu uoči početka šampionata.

Za vreme turnira, posle svake utakmice na kontrolu će ići po dvojica igrača iz obe selekcije. Uzorci urina i krvi biće analizirani u laboratoriji u Lozani, a rezultati će biti posnati posle 48 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve