Nova vest
Fudbal

Nedelja, 02.03.2008.

18:15

Porazi Juventusa i Intera

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

U italijanskom prvenstvu odigrane su utakmice 26. kola, a najzanimljivije je bilo u Torinu gde je gostujuća Fjorentina došla do sva tri boda golom Osvalda u nadoknadi vremena. Poraz je pretrpeo Inter na gostovanju Napoliju na Siciliji. Poslednjeplasirani Kaljari pobedio je Đenovu 2:1, dok je Sijena na gostovanju u Empoliju slavila sa 2:0.

Fjorentina je u meču sa direktnim rivalom za plasman u Ligu šampiona Juventusom vodila posle 19 minuta golom Gobija. Izjednačio je Sisoko u 29. minutu, a prednost od 2:1 torinskom timu doneo je Kamoranezi u 57. minutu igre.

Izjednačenje “Violi” doneo je Vaigo u 75. minutu a potpuni preokret dogodio se u nadoknadi vremena kada je Osvaldo šokirao domaću publiku pogotkom u 93. minutu. Reprezentativac Srbije Zdravko Kuzmanović odigrao je ceo meč za svoj tim.

Sijena je pobedom nad Empolijem pobegla iz opasne zone sa 28 poena, tri više od Empolija I Parme koji su na 17, odnosno 16. mestu. Palermo je igrao u gostima sa Ređinom, Janković je ušao u igru u 80. minutu. Aleksandar Luković je zamenjen u 67. minutu meča Udineze – Atalanta koji je završen 2:0.

U poslednjoj utakmici kola šampion Inter poražen je na gostovanju Napoliju rezultatom 1:0. Trener Intera Roberto Mančini izveo je na teren kombinovan sastav. U startnoj postavi nije bilo Ibrahimovića, Stankovića, Kruza Maksvela i Zanetija. Domaći tim to je iskoristio, i golom bivšeg igrača Juventusa Marsela Zalajete u 3. minutu došao je do tri boda. Zalajeta je lako mogao da postigne još jedan gol, ali je mu je Žulio Cezar u 75. minutu sjajnom odbranom "skinuo" penal

Rezultati 26. kola:

Cagliari - Genoa 2-1
Empoli - Siena 0-2
Juventus - Fiorentina 2-3
Livorno - Catania 1-0
Reggina - Palermo 0-0
Sampdoria - Torino 2-2
Udinese - Atalanta 2-0
Roma - Parma 4-0
Milan - Lazio 1-1
Napoli - Inter 1:0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve