Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 04.02.2008.

21:21

KAN: Egipat i Kamerun u polufinalu

Izvor: B92, zvanicni sajt

Autor:B92, zvanicni sajt

Default images

Fudbaleri Egipta i Kameruna uspeli su da obezbede plasman među četiri najbolje fudbalske reprezentacije u Africi, gde će igrati protiv Obale Slonovače, odnosno domaće Gane. Egipat je nastavio put prema odbrani šampionskog trona na afričkom Kupu nacija u Gani. Reprezentativci te zemlje pobedili su Angolu u četvrtfinalnom duelu sa 2:1.

Amr Zaki je doneo pobedu Egiptu u 38. minutu na stadionu Baba Jara u Kumasiju, gde će se i odigrati polufinalni duel protiv Obale Slonovače u četvrtak.

Egipat je poveo golom Hosnija Abd Rabua u 23. minutu iz jedanaesterca, da bi Angola uskoro izjednačila preko Manuša.

Polufinalni duel Egipat – Obala Slonovače biće repriza finala iz 2006. godine u Kairu, kada su Egipćani pobedili na penale.

U poslednjem četvrtfinalu Kamerun je pobedio Tunis sa 3:2, tek posle produžetka. Izuzetno uzbudljiva i neizvesna utakmica rešena je tek posle 120 odigranih minuta. Kamerunci su došli u rano vođstvo golovima Stefana Mbije i Džeremija. Na 2:1 smanjio je Ben Sada u 35. minutu, da bi Jasin Šikaui devet minuta pre kraja izjednačio skor. Mbija je rešio pitanje pobednika već u drugom minutu prvog produžetka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

10 h

U fokusu

Vidi sve