Nova vest
Fudbal

Utorak, 25.12.2007.

10:03

Maradona podržava Irance

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Jedan od najvećih svetskih fudbalera svih vremena, Argentinac Dijego Maradona, izjavio je da želi da se sretne sa iranskim predsednikom Mahmudom Ahmadinedžadom, izvestili su argentinski mediji. Maradona, koji je otvoreni kritičar administracije američkog predsednika Džordža Buša, poklonio je u subotu jednom iranskom diplomati potpisani fudbalski dres, posle takmičenja u malom fudbalu koje je prenosila televizija.

Čuveni 47-godišnji argentinski fudbaler je obožavalac kubanskog predsednika Fidela Kastra, a ovog meseca je izjavio da želi tetovažu sa likom Uga Čavesa, levičarskog predsednika Venecuele i saveznika Irana i Kube.

"Već sam se sreo sa Fidelom i Čavesom... sada želim da se sastanem sa vašim predsednikom. Želim da upoznam Ahmadinedžada", rekao je Maradona visokom iranskom diplomati u Argentini Mohsenu Baharvandu.

"Ja sam sa narodom Irana svim svojim srcem", dodao je Maradona posle meča u Buenos Airesu.

Na vrhuncu svoje fudbalske karijere, Maradona je predvodio Argentinu u osvajanju svetskog šampionata 1986. godine, i obožavan je i u svojoj rodnoj zemlji i širom sveta.

Medjutim, od kada se povukao sa fudbalskih terena, Dijego Maradona se borio sa zavisnošću od droge i gojaznošću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve