Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 20.12.2007.

23:31

Kup UEFA: Pobede Evertona, Atletika

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

Odigrane su preostale utakmice poslednjeg kola prve faze takmičenja u Kupu Uefa, a na žrebu za 1/16-finala iz grupa A, B, C i D naći će se Everton, Nirnberg, Zenit, Atletiko Madrid, Panatinaikos, Aberdin, Viljareal, Fiorentina, AEK, Hamburg, Bazel i Bran.

U grupi A, Nirnberg je pobedom u gostima nad grčkom Larisom, sa 3:1, obezbedio prolaz dalje. U drugom meču grupe, Everton je pokvario planove ekipi AZ Alkmara, pobedom u Holandiji sa 3:2. Domaći su dva puta stizali vođstvo Engleza, ali je Von u 79. minutu zapečatio sudbinu holandskog predstavnika, kojem je trebala pobeda kako bi prestigao ruski Zenit. Everton je prvu fazu završio sa sve četiri pobede, i uz francuski Bordo, jedini je tim sa maksimalnim učinkom u Ligi UEFA. Drugo mesto zauzeo je Nirnberg, a treće Zenit.

Rezultati 5. kola grupe A:
Larisa – Nirnberg 1:3
AZ Alkmar – Everton 2:3

Tabela:
1. Everton..........12
2. Nirnberg.........7
3. Zenit................5
4. AZ Alkmar......4
5. Larisa.............0

Grupa B pripala je madridskom Atletiku, koji je u poslednjem kolu, u direktnom okršaju za prvo mesto kod kuće savladao do sada vodeći Panatinaikos sa 2:1. Na stadionu „Visente Kalderon”, gosti su poveli u 34. minutu pogotkom Salpingidisa, ali je španski tim preokrenuo u drugom poluvremenu preko Luisa Garsije, u 74. minutu, odnosno Simaa u 90-om. Atletiku i Panatinaikosu u sledećoj fazi pridružiće se Aberdin. Škotski tim je u poslednje kolo ušao sa samo jednim bodom, ali je ubedljivom pobedom od 4:0 eliminisao Kopenhagen. Dva četiri gola postigli su u drugom poluvremenu, a dvostruki strelac bio je Smit.

Rezultati 5. kola grupe B:
Atletiko – Panatinaikos 2:1
Aberdin – Kopenhagen 4:0

Tabela:
1. Atletiko..............10
2. Panatinaikos...9
3. Aberdin.............4
4. Kopenhagen...3
5. Lokomotiva......2

U grupi C, atinski AEK prošao je dalje uprkos porazu u Atini od Viljareala, sa 2:1. Viljareal je ozauzeo prvo mesto, ispred Fiorentine, koja je savladala češku Mladu Boleslav, takođe sa 2:1. Česima su trebala 3 boda u Italiji kako bi prošli dalje. Ipak, Mutu je sa bele tačke doveo Fiorentinu u vođstvo u 44. minutu. Nadu gostima doneo je Rajnoh u 60, a konačnih 2:1 postavio je Kristijan Vijeri u 67. minutu.

U Atini, gosti su poveli golom Mavube u 40. minutu, izjednačio je Rivaldo u 68-om, a konačan rezultat postavio je Tomason samo minut kasnije.

Rezultati 5. kola grupe C:
AEK – Viljareal 1:2
Fiorentina – Mlada Boleslav 2:1

Tabela:
1. Viljareal .............10
2. Fiorentina............8
3. AEK.......................5
4. Mlada Boleslav...3
5. Elfsborg...............1

U grupi D nije bilo promena u odnosu na stanje pred poslednje kolo. Hamburg je odigrao nerešeno, 1:1, sa Bazelom, a istim rezultatom završen je i duel Rena i zagrebačkog Dinama. Strelac za Bazel bio je nekadašnji reprezentativac Srbije Ivan Ergić. Izjednačenje domaćoj ekipi doneo je Olić u 73. minutu. U Francuskoj, Dinamo je poveo golom Vukojevića u 57. minutu, trebao im je još jedan za prolaz dalje, ali je Mbija izjednačio u finišu meča.

Rezultati 5. kola grupe D:
Hamburg – Bazel 1:1
Ren – Dinamo (Z) 1:1

Tabela:
1. Hamburg..........10
2. Bazel..................8
3. Bran...................4
4. Dinamo.............2
5. Ren....................2

Žreb u petak u Nionu

Žreb za 1/16 i 1/8 finala Kupa UEFA zakazan je za petak. U „šeširu” će se naći 32 tima, uključujući i 8 timova iz grupne faze Lige šampiona. Žreb će biti poludirigovan. Prvoplasirane ekipe iz Lige UEFA igraće protiv trećeplasiranih, dok će drugoplasirani timovi igrati protiv ekipa koje dolaze iz Lige šampiona. Takođe, timovi iz istih zemalja neće moći da se sastanu u 1/16 finala.

Pobednici grupa: Everton, Atletiko Madrid, Viljareal, Hamburg, Bajer, Bajern, Hetafe, Bordo.
Drugoplasirani iz Lige UEFA: Nirnberg, Panatinaikos, Fiorentina, Bazel, Spartak, Braga, Totenhem, Helsinborg.
Trećeplasirani: Zenit, Aberdin, AEK, Bran, Cirih, Bolton, Anderleht, Galatasaraj.
Klubovi iz Lige šampiona: Marsej, Rozenborg, Verder, Benfika, Rendžers, Sporting, PSV, Slavija Prag.

Žreb će se održati u petak od 13 časova u sedištu Uefe u Nionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve