Nova vest
Fudbal

Sreda, 19.12.2007.

18:53

UEFA: Najbolji LŠ golovi 2007/2008

Izvor: A K

Autor:A K

Default images

U prvom delu ovogodišnje Lige Šampiona postignuto je 267 golova na 96 utakmica. Od toga je vebsajt UEFA (www.uefa.com) javno birao 10 najlepših golova prvog dela šampionata.

Lionel Mesi

Barselona- Olimpik Lion, 1. kolo

Katalonci su veoma jasno svima stavili do znanja da nameravaju da povrate evropsku krunu nakon što su ’’počistili’’ Lion u 1. kolu grupe E. Talentovani Argentinac je odigrao ključnu ulogu u Barsinoj pobedi od 3:0, postigavši prelep gol nakon akcije Deka i Andresa Inijeste.



Dejvid

Fenerbahče SK- Internacionale Milano, 1. kolo

Šampioni Turske su se po prvi put plasirali u nokaut fazu prestižnog takmičenja, a za to su delimično bila zaslužna tri boda osvojena u utakmici protiv Intera u 1. kolu. Brazilac Dejvid je doneo pobedu svom timu superiornim volejem koji golman Cezar nije mogao da odbrani.



Matju Valbuena

Liverpul- Olimpik Marsej , 2. kolo

Uprkos katastrofalnom početku u domaćoj ligi, Marsej je utehu našao u Ligi šampiona, uzevši tri boda Liverpulu na Enfildu zahvaljujući felšu Valbuene, koji je tačno uleteo pod prečku.



Klarens Sedorf

AC Milan- Šahtjor Donjeck, 3, kolo

Fantastični Holanđanin je postigao 2 gola u spektakularnoj utakmici koja je pripala Milanu 4-1. Oba gola su postignuta nakon kornera u roku od sedam minuta, a drugi gol sa 25 metara je iznenadio sve na terenu.



Tarik Sektui

FC Porto- Olimpik Marsej, 4. kolo

Kda je Tarik Sektui primio loptu na svojoj polovini, nije se na prvi pogled činilo da neće biti opasnosti po gol Marseja. A zatim je igrač Porta pretrčao celokupnu odbranu Marseja, ostavivši tri igrača iza sebe pre nego što je postigao uvodni gol pre konačnih 2:1.



Zlatan Ibrahimović

Internacionale Milano- CSKA Moskva, 4. kolo

Švedski napadač postigao je ukupno pet pogodaka za Inter u grupi G. Drugi gol, postignut protiv CSKA je samo potvrdio njegovo samopouzdanje ove godine.



Kristijano Ronaldo

Mančester Junajted- Sporting Lisabon, 5. kolo

Naizgled ’’osuđeni’’ na nerešen ishod, koji bi ugrozio njihovu poziciju lidera grupe F, Mančester je uspeo da osigura prvo mesto nakon genijalnog gola Kristijana Ronalda, postignutog iz slobodnog udarca protiv bivšeg kluba. Portugalac se tako uvrstio među najbolje strelce LŠ ove godine.



Maksi Pereira

SL Benfika- AC Milan, 5. kolo

Iako Benfika nije uspela da prođe grupnu fazu takmičenja, navijači kluba sigurno neće zaboraviti gol Pereire protiv Milana, postignutog u trku. Dida nije mogao da učini ništa dok je lopta uletela u gol nakon odbitka o stativu. Ovo je bio i savršen način da se Urugvajac, koji je u benfiku stigao letos, dokaže u klubu.



Aleks

Fenerbahče- CSKA Moskva, 6. kolo

Fenerbahče je gubio u najbitnij utakmici u grupi, ali je uspeo da se vrati zahvaljujući divnom golu Aleksa. Primivši loptu na 25 metara od gola, prosledio ju je u gornji desni ugao, i tako ’’namestio’’ konačnih 3:1 za Fenerbahče, koji je po prvi put prošao dalje.



Fernando Tores

Olimpik Marsej- Liverpul, 6. kolo

Prva dva gola Fernanda Toresa za Liverpul u Ligi šampiona protiv Porta zacrtali su ga kao omiljenog među navijačima, dok ga je gol protiv Marseja, koji je ’’povratio klub iz mrtvih’’ proslavio kao heroja kluba. Nakon odličnog pasa Harija Kjuela, Tores je iznenadio Žulijena Rodrigesa i pomogao Liverpulu da se plasira u drugi krug takmičenja.



Žreb za nokaut fazu održaće se u petak u podne u Nionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve