Dobili Paragavaj, Brazil i Ekvador

Izvor: B92 Južna Amerika
Podeli

U noći između srede i četvrtka odigrane su tri utakmice južnoameričkih kvalifikacija za SP 2010. godine, Brazil – Urugvaj 2:1, Ekvador – Peru 5:1 i Čile – Paragvaj 0:3. Posle četiri kola vodi Paragvaj sa 10 bodova, Argentina ima devet, Brazil i Kolumbija po osam.

Fudbalska reprezentacija Paragvaja priredila je još jedno iznenađenje i posle četiri kola vodi na tabeli južnoameričkih kvalifikacija za SP 2010. godine. Paragvajci su osvojili tri boda na gostovanju u Santijagu a čovek odluke bio je Paulo da Silva, strelac dva gola.

Čileanci su, uz podršku 60.000 navijača i sa odličnim Matijasom Fernandesom, u prvom poluvremenu imali inicijativu ali su golove postizali gosti. U nastavku je viđena slična slika, a Paragvajci su u finišu postigli i četvrti gol, poništen zbog ofsjada.

Na 'Morumbiju' u Sao Paulu selekcija Brazila odigrala je tek prosečno ali je zahvaljujući raspoloženom Luisu Fabijanu savladala komšije prvi put posle šest godina. Duel ekipa koje imaju ukupno sedam titula prvaka sveta bio je zanimljiv. Urugvajci su rano poveli i u nastavku se uglavnom branili.

Pored dvostrukog strelca Fabijana istakao se i golman Žulio Sesar koji se nekoliko puta spasavao svoju ekipu.

Posle tri poraza u tri utakmice selekcija Ekvadora 'vratila se u igru' ubedljivo savladavši ne tako omiljene komšije. Ajovi i Mendes pogađali su po dva puta, Kavijedes jednom, a Segundo Kastiljo odigrao je svih 90 minuta za domaćina.

Rezultati četvrtog kola:
Čile - Paragvaj 0:3
(Kabanjas 23, da Silva 45+1, 56)
Ekvador - Peru 5:1
(Ajovi 10, 48, Kavijedes 24, Mendes 44, 62 - Mendoza 86)
Brazil - Urugvaj 2:1
(Luis Fabijano 44, 65 - Abreu 8)
Kolumbija - Argentina 2:1
Venecuela - Bolivija 5:3

Tabela:
1. Paragvaj ............ 10
2. Argentina ........... 9
3. Brazil ................... 8
4. Kolumbija .......... 8
5. Venecuela ......... 6
6. Urugvaj .............. 4
7. Čile ..................... 4
8. Ekvador .............. 3
9. Peru .................... 2
10. Bolivija .............. 1