Nova vest
Fudbal

Utorak, 30.10.2007.

23:54

Kup Nemačke: Ispali Herta i Bohum

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

Bundesligaši Herta iz Berlina i Bohum eliminisani su u 2. krugu Kupa Nemačke, posle poraza od nižerazrednih ekipa. Herta je izgubila u gostima od trećeligaša Vupertala sa 2:0. Oba gola (81' i 86') domaća ekipa postigla je posle isključenja defanzivca Herte Josipa Šimunića u 75. minutu. To je prvi plasman Vupertala u 3. krug takmičenja u Kupu Nemačke u poslednje 44 godine.

Bohum je takođe igrao sa 10 igrača i to punih sat vreman posle isključenja Dabrovskog u porazu na gostovanju drugoligašu Aleminiji iz Ahena, 2:3. To je deveta utakmica u kojoj Bohum nije uspeo da zabeleži pobedu.

Šalke je tek posle produžetaka kod kuće savladao Hanover sa 2:0, Volfsburg je slavio sa 1:0 u gostima protiv Karlsruea, dok je Hanza zabeležila ubedljivu pobedu protiv drugoligaša Kikers Ofenbaha sa 6:0.

Drugi tim Verdera iz Bremena, koji se takmiči u trećoj ligi, izbacio je drugoligaša Sent Pauli posle boljeg izvođenja jedanaesteraca (2:2 posle 90 minuta). Prvu utakmicu posle duge pauze zbog transplantacije bubrega odigrao je hrvatski centarfor Ivan Klasnić, ali se nije upisao u strelce.

Kup Nemačke, rezultati 2. kruga:
Alemannia Aachen - Bochum 3 - 2
Hansa Rostock - Kickers Offenbach 6 - 0
Hoffenheim - Greuther Furth 2 - 1
Karlsruhe - Wolfsburg 0 - 1
Munich 1860 - Mainz 2 - 1
Schalke - Hannover 2 - 0
Werder Bremen (Am) - St. Pauli 2 - 2 (Werder prošao na penale)
Wuppertal - Hertha 2 - 0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve