Rensing u Beogradu protiv "svojih"

ČŽIzvor: B92 Srbija, Evropa
Podeli

Crvena zvezda i Bajern igrali su poslednji put pre 16 godina u polufinalu Kupa šampiona. U dvomeču za infarkt Zvezda je prošla dalje. U Minehnu je mimo svih očekivanja slavila sa 2:1, a u Beogradu, u poslednjim momentima meča uz pomoć sreće Augentalera i Aumana, došla do izjednačenja 2:2. To je bilo u prošlom veku i, izuzev učešća u onome što će kasnije prerasti u ligu šampiona 1992. godine, Zvezda nije igrala u elitnom takmičenju. Bajern dolazi u Beograd u okviru Lige UEFA i to u prvom meču grupe F.

Bavarci ruše sve pred sobom u Bundes ligi, silno pojačani pred početak sezone. U tim su došli Riberi, Toni, a tu su i Van Bomel, Podolski, Klose, Švajnštajger... Menadžer Uli Henes i predsednik Bekenbauer smatraju da je tim jači od selekcije Nemačke.

Bavarce već proglašavaju za pobednike takmičenja, ali Zvezda bi ponovo mogla da ima „pomoć“ u liku golmana Bajerna.

Mladi Mihael Rensing, koji će u Beogradu menjati iskusnog Kana, je pola Nemac, pola Srbin.

Moja majka Živana je rođena u Jugoslaviji i radujem se dolasku u Beograd. Kao mali pratio sam rezultate i utakmice Crvene zvezde“, rekao je golman Bajerna.

Fudbal

Liverpul prodaje Krauča

Novinar Mirora podseća da je Krauč pre dve godine iz Sauthemptona prešao u Liverpul uz obeštećenje od 10,5 miliona evra i da je zahvaljujući dobrim igrama na "

Fudbal petak 12.10. 14:18 Komentara: 26