Nova vest
Fudbal

Petak, 12.10.2007.

17:16

Rensing u Beogradu protiv "svojih"

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Crvena zvezda i Bajern igrali su poslednji put pre 16 godina u polufinalu Kupa šampiona. U dvomeču za infarkt Zvezda je prošla dalje. U Minehnu je mimo svih očekivanja slavila sa 2:1, a u Beogradu, u poslednjim momentima meča uz pomoć sreće Augentalera i Aumana, došla do izjednačenja 2:2. To je bilo u prošlom veku i, izuzev učešća u onome što će kasnije prerasti u ligu šampiona 1992. godine, Zvezda nije igrala u elitnom takmičenju. Bajern dolazi u Beograd u okviru Lige UEFA i to u prvom meču grupe F.

Bavarci ruše sve pred sobom u Bundes ligi, silno pojačani pred početak sezone. U tim su došli Riberi, Toni, a tu su i Van Bomel, Podolski, Klose, Švajnštajger... Menadžer Uli Henes i predsednik Bekenbauer smatraju da je tim jači od selekcije Nemačke.

Bavarce već proglašavaju za pobednike takmičenja, ali Zvezda bi ponovo mogla da ima „pomoć“ u liku golmana Bajerna.

Mladi Mihael Rensing, koji će u Beogradu menjati iskusnog Kana, je pola Nemac, pola Srbin.

Moja majka Živana je rođena u Jugoslaviji i radujem se dolasku u Beograd. Kao mali pratio sam rezultate i utakmice Crvene zvezde“, rekao je golman Bajerna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve