Nova vest
Fudbal

Petak, 12.10.2007.

14:29

Klemente: Igramo s jednim napadačem

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Fudbalska reprezentacija Srbije u subotu u Jerevanu igra meč sa Jermenijom u kvalifikacijama za EURO 2008. Selektor Havijer Klemente najavio je da će utakmicu početi sa jednim napadačom, a u odbrani će sigurno igrati Ivanović i Stepanov.

''Poraz u Kazahstanu nam je mnogo toga pokazao ali generalno niko ništa iz toga nije naučio jer su ostale ekipe u međuvremenu doživele kiks. Jermenija danas više nije iznenađenje naročito nakon pobede nad Poljskom i remija sa Portugalom i Finskom. Odigrali su niz utakmica na visokom nivou za razliku od Kazahstana koji je samo nas pobedio. Idemo po tri boda, ima više načina na koje možemo to ostvarimo. Ako ih budemo čekali, ako ne budemo napadali onda sve zavisi od Jermenije a ne od nas. Kvalitetniji smo od Jermenije ali u fudbalu to ne znači mnogo. Odbrana, manje više znam ekipu ali sačekaću trening'', rekao je Klemente.

Selektor Srbije se odlučio za formaciju 4-5-1.

''Odlučio sam da igra samo jedan napadač. Poslednji put sa dva špica igrali smo sa Belgijom i to je izgledalo smešno'', rekao je Klemente.

Za selekciju Srbije igraće: Stojković, Rukavina, Tošić, Ivanović, Stepanov, Krasić, Stanković, Kovačević, Janković, Kuzmanović i Žigić.

Reprezentativci Srbije imaju trening u petak uveče u pola sedam po lokalnom vremenu, u pola četiri po našem vremenu.

Stadion na kome će se igrati meč prima 15000 ljudi, a očekuje se oko 10000. Mediji u Jermeniji očekuju dobru igru svog tima, ali su još uvek pod utiskom zbog smrti selektora Jana Porterfilda, koji je preminuo 11. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve