Nova vest
Fudbal

Utorak, 09.10.2007.

22:04

Koster na klupi Ajaksa

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Višestruki holandski i evropski fudbalski prvak Ajaks iz Amsterdama imenovao je za šefa stručnog štaba bivšeg reprezentativca Adrija Kostera, a na toj dužnosti on će zameniti Henka ten Katea, koji je u pregovorima sa londonskim Čelsijem. Pedesetdvogodišnji stručnjak je do sada trenirao rezervnu ekipu Ajaksa, a dogovoreno je da najbolje fudbalere slavnog kluba predvodi do završetka sezone.

Koster je ranije vodio Vilem II Tilburg, Rodu Kerkrade, Ekscelzior Roterdam, VVV Venlo i RKC Valvejk, gde je prošle sezone dobio otkaz.

Holandski mediji su ranije spekulisali da bi ekipu Ajaksa mogao da preuzme aktuelni selektor državnog tima Marko van Basten, ali je nacionalna federacija energično odbacila takvu soluciju, uz obrazloženje da on ne može istovremeno da obavlja dve funkcije.

Ajaks je trenutno drugoplasirani na tabeli prvenstva Holandije, sa bodom manje od roterdamskog Fejenorda, i ne postiže očekivane rezultate. Slavni klub je prošle sedmice eliminisan od zagrebačkog Dinama u kvalifikacijama za ligu UEFA i prvi put u poslednjih 20 godine neće igrati u jednom od evropskih kupova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve