Nova vest
Fudbal

Nedelja, 23.09.2007.

00:11

Sjajni Leo Mesi za pobedu Barse

Izvor: A G

Autor:A G

Default images

Fudbaleri Rekreativa pobedili su Espanjol 2:1, u prvoj utakmici 4. kola španske Primere. Gosti iz Barselone poveli su već u šestom minutu golom Riere, ali je preokret usledio u drugom poluvremenu kada je Gerero golovima u 55. i 62. minutu doneo tri boda svojoj ekipi. Reprezentativac Srbije Milan Smiljanić bio je u prvih 11 u ekipi Espanjola, a zamenjen je početkom drugog dela. U drugom meču četvrte runde igranom u subotu, u derbiju kola Barselona je savladala Sevilju na Kamp Nou 2:1.

Ekipa Franklina Rajkarda polako ulazi u prepoznatljivu formu. U timu protiv Sevilje nije bilo ni Etoa ni Ronaldinja, ali je zato ponovo zablistao Leo Mesi. U gostujućoj ekipi svih 90 minuta igrao je i reprezentativac Srbije Ivica Dragutinović.

Barsa je bila znatno bolji rival tokom celog meča, ali je otpor Sevilje slomljen tek u finišu meča. Prvo je u 71. minutu Tijeri Anri nakon odlične kontre, iz sjajne šanse pogodio samo stativu, a vođstvo je stiglo već dva minuta kasnije.

Anri je ušao u kazneni prostor sa leve strane i poslao oštar centaršut u sredinu, a na loptu je natrčao Leo Mesi, i iz prve je poslao iza Palopa za 1:0. Katalonci se nisu zadovoljili ni minimalnim vođstvom, pa je već pet minuta nakon prvog, stigao i drugi gol.

Poulsen je nakon kornera Barse obema rukama obuhvatio mladog Dos Santosa u kaznenom prostoru, sudija se nije dvoumio, a siguran izvođač najstrože kazne bio je ponovo sjajni Leo Mesi.

Ipak, to nije bio konačan rezultat pošto je Kanute u nadoknadi vremena iskoristio kiks Olegera i smanjio na 2:1, ali prekasno.

Barsa sada ima 8 bodova iz četiri meča i nalazi se na drugom mestu na tabeli, dok je Sevilja treća sa 6 bodova iz tri odigrane utakmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu