Nova vest
Fudbal

Utorak, 18.09.2007.

16:06

Kosanović: "Utakmica sezone"

Izvor: VN

Autor: VN

Default images

Meč u Grodzisku Vielkopolskem otvara ključnih 15 dana za Zvezdu ove jeseni. Još pre sezone klub je proklamovao da bi sve ispod plasmana u Ligu UEFA učinilo ovu sezonu neuspešnom. Loš početak u domaćem prvenstvu, spora, neatraktivna i neefeikasna igra koju ekipa pokazuje u prvih mesec i po dana sezone samo povećavaju pritisak na tim Milorada Kosanovića.

"U četvrtak otvaramo priču koja traje 180 minuta i koja je najbitnija za Crvenu zvezdu ove jeseni. Plasman u ligu Kupa UEFA je potreban i klubu i igračima i navijačima i učinićemo sve da ispunimo očekivanja", rekao je Kosanović

"Pokušaćemo već u prvoj utakmici da ostvarimo rezultat koji bi nam garantovao prolazak u dalje takmičenje. Snaga Groclina je u timskoj igri, a najopasniji im je napadač Sikora. Opasni su i prilikom prekida i to su stvari na koje ćemo morati da odbratimo pažnju", kaže trener šampiona Srbije.

Osim meča u Talinu, koji je daleko najlošije izdanje srpskog šampiona u ovoj sezoni, odbrana crveno-belih je delovala sasvim dobro, primivši jedan gol na sedam mečeva. Problem je bio u napadu, koji je na istih sedam utakmica postigao samo četiri pogotka.

"U utakmicu ulazimo veoma motivisani i spremni na veliku borbu, jer se ne zavaravamo da imamo lakog protivnika. Svesni smo da samo maksimalnim angažovanjem možemo do uspeha", kaže Jestrović.

"Pokazali smo da nam je odbrana kvalitetna. Sada vezni red i napad moraju da igraju bolje i efikasnije. Moramo da budemo koncentrisani svih 90 minuta i greške svedemo na minimum. U tome leži ključ uspeha", smatra Jestrović.

Zvezda u Poljsku putuje oslabljena, bez povređenog Burzanovića i suspendovanih Koromana i Milovanovića.

"Njihovo odsustvo je svakako hendikep, naročito Koromana koji je bio standardan u dosadašnjem delu sezone. Ipak, imamo dosta igrača na raspolaganju i čvrstom igrom, kao u Glazgovu, verujem da možemo do dobrog rezultata. Medjutim, mislim da će nam u ovoj utakmici ipak biti lakše nego protiv Rendžersa", rekao je Kosanović.

Na pitanje postoje li premije za plasman u ligu Kupa UEFA, Jestrović je odgovorio:

"Premije su nebitne, jer je plasman u grupu Kupa UEFA najveća nagrada. Ne treba posebno isticati od koliko bi to svima značilo. Nadam se i da će moja igra biti bolja nego u Čačku. Svaki put dajem sve od sebe, a koliko sam spreman videće se na terenu", rekao je Jestrović.

Utakmica na stadionu Diskobolije igra se u četvrtak od 17.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve