Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 13.09.2007.

02:04

"Skandalozan potez Skolarija"

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je u gostima nerešeno, 1:1, protiv Portugalije u kvalifikacijama za EURO 2008, a finiš utakmice u Lisabonu obeležio je incident kada je selektor domaće ekipe Luis Felipe Skolari udario srpskog reprezentativca Ivicu Dragutinovića. Defanzivac španske Sevilje objasnio je posle meča da se incident desio u trenutku kada se on raspravljao sa portugalskim reprezentativcem Rikardom Kvarežmom.

"Nikada u životi nisam doživeo ništa slično. Ovo mora da se sankcioniše. Jedan trener mora da bude džentlmen i pedagog i da bude primer igračima. Ovo što je Skolari uradio je bio skandal. Zakačio me je rukom u trenutku kada sam se raspravljao sa Kvarežmom zato što nam nisu vratili loptu kada smo je izbacili iz igre iz fer pleja. Nadam se da mene neće kazniti, jer sam nezasluženo dobio crveni karton. Moja reakcija jeste bila burna, ali je, ipak, u pitanju težak incident. Sada ne želim da razgovaram sa Skolarijem. Takvo ponašanje fudbal, kao najlepša stvar na svetu, ne zaslužuje", rekao je Dragutinović.

Skolari je posle incidenta tvrdio da je samo pokušao da odbrani svog igrača:

"Branio sam Rikarda Kvarežmu. Dragutinović se pojavio ispred mene, ali ga nisam dotakao", rekao je selektor Portugalije.

"Kako može jedan trener pesnicom da udari igrača. To je nevereovatno. Nismo mi krivi što su oni loše odigrali i nisu zadovoljni svojom igrom. Skolari je mogao da nokautira Ivicu, koji nije zaslužio crveni karton", izjavio je povodom incidenta kapiten Dejan Stanković.

"To ne bi trebalo da bude manir jednog kulturnog profesionalca. Potez Skolarija je skandalozan. To nema veze sa sportom i očekujem da će UEFA reagovati", rekao je centarfor reprezentacije Srbije Milan Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

218 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve