Nova vest
Fudbal

Nedelja, 26.08.2007.

17:13

Gol Sulejmanija i poraz Herenvena

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Ajaks, Fejnord i Grafšap zabeležili su ubedljive pobede dok su Tvente i Utreht odigrali nerešeno u 2. kolu holandskog fudbalskog prvenstva.

Ajaks je, kao domaćin, pobedio Herenven sa 4:1. Gosti su poveli u 27. minutu utakmice golom omladinskog reprezentativca Srbije Miralema Sulejmanija, ali su domaći igrači u finišu prvog poluvremena preokrenuli rezultat, Suarez u 44. i Vermaelen u 45. minutu. U drugom delu, fudbaleri Ajaksa postigli su još dva gola, Šilder u 52. i Suarez u 58. minutu.

Fejnord je na svom terenu takođe bio siguran. NAC Breda je pobeđena sa 5:0. Seriju golova otvorio je Roj Makaj pogotkom iz penala u 21. minutu. Preostala četiri gola su postignuta u drugom poluvremenu, dva puta efikasan je bio Sahin u 55. i 72. minutu, a po jedan gol dali su Flar i Gudzman.

Grafšap je u gostima bio bolji od Groningena sa 2:0. I Grot i Pauel su postigli golove u drugom delu meča.

Na utakmici između Tventea i Utrehta nije bilo pobednika. Obe ekipe postigle su dva pogotka. Broers je doveo goste u vođstvo, a potom su domaći igrači preokrenuli rezultat. Najpre je Kufo bio efikasan, a potom i Engelar. Utreht je izjednačio pogotkom Kalivea.

Na tabeli holandskog prvenstva vode Ajaks, Fejnord, PSV i Vitese sa 6 bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu