Nova vest
Fudbal

Nedelja, 19.08.2007.

18:58

Remi Liverpula i Čelsija

Izvor: A G

Autor:A G

Default images

Fudbaleri Liverpula i Čelsija igrali su 1:1 u derbiju trećeg kola Premijer lige. Prvi direktni okršaj favorita za titulu u ovogodišnjem šampionatu protekao je u velikoj borbi i dominaciji domaće ekipe koja je povela golom Fernanda Toresa u 16. minutu. Izjednačujući pogodak postigao je Frenk Lampard iz penala u 62. minutu, pošto je Maluda oboren u šesnaestercu. Čelsi posle tri kola ima 7 bodova, dva manje od vodećeg Mančester Sitija, dok Liverpul ima četiri boda i meč manje.

Liverpul je dobro počeo derbi na Enfildu. Prva šansa na meču viđena je već u drugom minutu ali je Rise loše prihvatio loptu nakon dodavanja Penanta, pa je Čeh lako intervenisao. Domaći su i u nastavku prvog dela bili bolji, a nakon pokušaja Risea u 12. minutu, Liverpul je poveo četiri minuta kasnije.

Kapiten „crvenih“ Stiven Džerard uputio je sjajan pas sa centra spoljnim delom stopala ka Fernandu Toresu, koji je fintom izbacio Ben Haima i poslao loptu u dalji ugao Čehovog gola za 1:0.

Čelsi se nakon primljenog gola oslobodio pritiska, i počeo je sa napadima, a prva zanimljiva situacija ispred gola Reine viđena je u 23. minutu. Floran Maluda je fauliran na ivici kaznenog prostora, prekid je izveo Drogba, ali je njegov udarac izblokiran pa je Čelsi dobio samo korner.

U nastavku prvog dela izabranici Žozea Murinja imali su veći posed lopte, ali bez konkretnih akcija. Najbolju priliku za izjednačenje u prvom delu Čelsi je imao u 41. minutu. Lampard je sa leve strane izveo slobodan udarac, a kapiten ekipe Džon Teri je zakasnio za delić sekunde u petercu, pa je ostalo 1:0.

Do kraja poluvremena Džerard je zaradio žuti karton zbog žestokog starta na Obi Mikelu.

Početkom drugog dela Murinjo je u igru uveo i Klaudija Pisara koji je zamenio Kalua. Peruanac se u šansi prvi put našao u 49. minutu, ali je njegov udarac glavom nakon centaršuta Rajt-Filipsa završio pored gola Liverpula.

Usledio je period bolje igre Liverpula, u kojem je Fernando Tores pravio dosta problema odbrani „plavaca“. Pokušaji Risea (slobodan udarac) i Kajta (šut preko gola) nisu završili u meti, pa je Čelsi to kaznio u 62. minutu.

Šon Rajt-Filips je sa desne strane uputio loptu po zemlji, Maluda je pokušao da je propusti za Drogbu, a na njega je naleteo Oger i pokupio ga, pa je sudija Rob Stajls pokazao na belu tačku.

Siguran izvođač penala bio je zamenik kapitena Frenk Lampard, pa je Čelsi poravnao.

Nakon izjednačujućeg gola tenzija na Enfildu još više je podignuta, a Džon Teri je u 73. minutu zaradio javnu opomenu zbog protesta nakon što je Stajls dosudio faul Ben Haima nad Toresom.

Do kraja meča nije bilo izglednih prilika za gol, pa je prvi veliki derbi Premijer lige u novoj sezoni završen bez pobednika.

Liverpool: Reina, Finnan, Carragher, Agger, Arbeloa, Pennant (Babel 68), Gerrard, Alonso, Riise (Crouch 83), Torres, Kuyt.
Subs Not Used: Itandje, Hyypia, Mascherano.

Chelsea: Cech, Essien, Ben-Haim, Terry, Ashley Cole, Kalou (Pizarro 46), Wright-Phillips (Joe Cole 77), Obi, Lampard, Malouda (Alex 85), Drogba.
Subs Not Used: Cudicini, Makelele.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve