Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 09.07.2007.

10:33

Čakar napustio Rudar iz Pljevalja!

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Damir Čakar, legenda pljevaljskog fudbala, napustio je ekipu Rudara samo deset dana pred debi u Kupu UEFA. Rudar je osvajanjem Kupa Crne Gore izborio mesto u evropskom takmičenju, a u prvom kolu kvalifikacija sastaje se sa kiparskom Omonijom iz Nikozije. Čakar je u prošloj sezoni bio ključni čovek kluba sa severa Crne Gore, a sa 16 golova bio je najbolji strelac u Prvoj ligi.

"Izgleda da fudbalski klub Rudar i ja nemamo iste ambicije u sledećoj sezoni", rekao je 34-godišnji fudbaler. "Nekoliko bitnih igrača napustiće klub, a nema nikakvih najava pojačanja. To je veoma loše, s obzirom na to da ćemo debitovati u Kupu UEFA. Nadao sam se da ćemo se pojačati pred mečeve sa Omonijom, i pokušatio da ih iznenadim. Nadao sam se i da ćemo posle osvajanja kupa napasti i titulu šampiona. Ali, očigledno sam pogrešio".

Damir Čakar je tokom 90-ih godina pažnju privukao igrama u čačanskom Borcu, posle čega je prešao u Partizan i izborio mesto u reprezentaciji SRJ.

"Razgovarao sam sa predstavnicima nekolikop klubova. Dogovor zavisi od ambicija tih klubova. Želim da osvajam trofeje, treba mi izazov. Ako ne nađem odgovarajući klub, završiću karijeru", zaključio je Čakar.

Problemi Rudara pred debi u Evropi nastavljaju neuspešnu godinu za klubove sa severa Crne Gore, pošto su na kraju prošle sezone status prvoligaša izgubili Berane i Jedinstvo iz Bijelog Polja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve