Nova vest
Fudbal

Subota, 02.06.2007.

23:56

Pobede Italije i Francuske

Izvor: A G

Autor:A G

Default images

Fudbaleri Italije pobedili su Farska Ostrva na gostovanju 2:1 u okviru kvalifikacija za EP 2008. u Austriji i Švajcarskoj, a oba gola za Italijane postigao je povratnik u reprezentaciju Filipo Inzagi. Italijani su i pored pobede i dalje na drugom mestu u grupi B pošto je Francuska sa 2:0 pobedila Ukrajinu golovima Anelke i Riberija. Francuzi su prvi u B grupi sa 15 bodova, a slede Italijani sa 13 i Ukrajina i Škotska sa po 12.

U grupi C reprezentacija Grčke je pobedom nad Mađarskom od 2:0 preuzela vodeću poziciju, a pobedu Grcima doneli su Gekas i Seitaridis. Turska je u istoj grupi poražena na gostovanju Bosni i Hercegovini 3:2, dok su Norvežani bili ubedljivi protiv Malte - 4:0. Grci na čelu grupe C imaju 15 bodova, a prate ih Turci sa 13.

Rajan Gigs je odigrao poslednju utakmicu za reprezentaciju Velsa, koji je na svom terenu odigrao bez golova protiv Češke. Nemci su iskoristili remi Čeha, pošto su pobedom nad San Marinom od 6:0 izbili na čelo grupe D. Nemci sada imaju 16 bodova, drugi su Česi sa dva boda manje dok je na trećem mestu Republika Irska sa 13 osvojenih bodova.

Reprezentacija Hrvatske je golom Eduarda pobedila Estoniju u gostima i tako zadržala čelo u grupi E. Rusija je u istoj grupi bila bolja od Andore sa 4:0, dok je Izrael pobedio Makedoniju u gostima 2:1. Hrvati su prvi na tabeli sa 16 bodova a prate ih Rusi i Izraelci sa po 14.

Zanimljivo je bilo u Kopenhagenu gde su se u okviru grupe F sastali Danska i Švedska. Pri rezultatu 3:3 sudija je svirao penal za Šveđane, a nakon toga je jedan navijač utrčao na teren i udario sudiju Herberta Fandela, pa je meč prekinut. Španci su u istoj grupi pobedili ekipu Letonije na gostovanju rezultatom 2:0, dok su Island i Lihenštajn odigrali nerešeno - 1:1. Severna Irska i Švedska su na čelu grupe F sa po 13 bodova, a iza njih je Španija sa 12.

Rumuni su pobedom nad Slovenijom u gostima od 2:1 zadržali čelo tabele u grupi G. Bugari su u istoj grupi bili bolji od Belorusije sa 2:0 a Albanija je istim rezultatom pobedila Luksemburg. Rumuni i Holanđani su na čelu grupe G sa po 14 bodova, dok je iza njih Bugarska sa 12.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve