Nova vest
Fudbal

Subota, 02.06.2007.

22:12

Tadić: "Fantastično, srpska škola"

Izvor: VN ZP

Autor:VN ZP

Default images

Predsednik Srbije Boris Tadić proslavio je pobedu naše reprezentacije na tribinama stadiona u Helsinkiju. "Hoćete da vam prvo kažem šta mi je rekao Ren? Rekao je dvadeset minuta pre kraja da nam je previše pobeda u jednom danu. Rekao sam da nije, jer smo previše gubili u prošlosti i sada treba da nadoknađujemo pobede", rekao je Tadić za B92.

"Strašno su igrali ljudi, meni su učinili veliku čast, verujem i našim građanima. To je jedna od pobeda koje nam trebaju u narednim godinama. Šta da kažem, fantastično".

Odmah posle meča predsednik je otišao u svlačionicu da čestita fudbalerima Srbije.

"Rekao sam im 'Hvala na svemu!', najviše mi se dopalo to štio su igrali na naš način – pametno, mudro, kratak pâs, stali su na loptu kada je trebalo, umrtvili potencijalne napade protivnika, dali gol na vreme".

Tadić je zbog fudbala brzo završio sastanak sa finskim ministrom inostranih poslova.

"Uvek ću biti uz naše reprezentativce kada god mogu. Ovo je bilo odlična prilika da povežem politički sastanak i ovakvo zadovoljstvo. Na poluvremenu sam imao 15-minutni sastanak sa finskim ministrom inostranih poslova, ali sam morao da ga prekinem zbog drugog poluvremena".

Slično raspoloženje kao predsednik države imao je i čelni čovek Fudbalskog saveza Srbije Zvezdan Terzić.

"Za razliku od prethodnog meča u Helsinkiju, imao sam dobar osećaj, i to sam rekao Bati Mirkoviću pred meč. To se i pokazalo, od starta su doro ušli, dali brzi gol. Što je još bitnije, kontrolisali su igru našom karakterističnom igrom kratkim pasovgima, onako kako i treba da igra naš tim. Svih 90 minuta smo znali šta hoćemo i to je rezultiralo drugim golom".

Terzić smatra da je situacija sada u našim rukama.

"Svaki bod na strani je velik, pogotovo protiv ovakvog protivnika, pred punim stadionom, gde je zaista teško igrati. Mislim da se sa ova tri boda vraćamo u igru i sada sve zavisi od nas".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve