Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 01.02.2007.

04:19

Liga kup: Finale Arsenal - Čelsi

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Fudbaleri Arsenala plasirali su se u finale Karling kupa, posle pobede u dva meča nad lokalnim rivalom Totenhemom.

Posle 2:2 u prvoj utakmici "Tobdžije" su revanš dobile posle produžetka rezultatom 3:1, pošto je posle 90 minuta bilo 1:1.

Posle niza prilika pred oba gola Arsenal je poveo u 78. minuta golom Emanuela Adebajora, ali je u 85. minutu izjednačio rezervni igrač "Mamuza" Egipćanin Hosam Mido.

Mido je u nadoknadi vremena propustio priliku za pobedu, a Pol Robinson je zatim odbranio udarce Denilsona i Turea, pa se po propozicijama Liga kupa otišlo u produžetke (pravilo gola u gostima računa se samo ako su rivali izjednačeni posle 120 minuta revanša).

Prelomni trenutak dogodio se u poslednjem minutu prvog produžetka – novi igrač Totenhema Rikardo Roča spetljao se u šesnaestercu, loptu je pokupio Žeremi Aliadjer i doneo novo vođstvo domaćinu.

U drugom produžetku Arsenal je dominirao. Tomaš Rosicki je na sredini drugog produžetka pogodio stativu, lopta se odbila ka Paskalu Čimbondi koji nije uspeo da se skloni, pa je postigao autogol. To je slomilo otpor gostiju.

U finalu Karling kupa, 25. februara na stadionu Milenijum, Arsenal će igrati sa Čelsijem, koji je u dva meča bio bolji od četvrtoligaša Vikom Vonderersa. Biće to prvo londonsko finale u istoriji Liga kupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve