Nova vest
Fudbal

Sreda, 31.01.2007.

14:26

Ronaldov odlazak Špancima nebitan?

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

Transfer Brazilca Ronalda iz Real Madrida u italijanski Milan u španskim medijima je potpuno na marginama, iako je to jedan od najvećih transfera u ovom zimskom prelaznom roku.

Ronaldo je juče potpisao ugovor sa Milanom, u transferu vrednom 7,5 miliona dolara.

Sportski list "Marka", obično pun vesti iz Real Madrida, nije pronašao mesta na naslovnoj strani da izvesti o tom transferu, već se koncentrisao na svetskog šampiona u Formuli jedan Fernada Alonsa i njegove pripreme za novu sezonu.

Dnevni listovi su o Ronaldovom odlasku u Milan izvestili tek kratkim vestima, a jedino je sportski dnevnik "As" dao značajan prostor odlasku 30-godišnjeg fudbalera iz Španije.

"As" se koncentrisao u izveštajima na Ronaldovu kritiku trenera Reala Fabija Kapela, koji je bukvalno primorao Brazilca da napusti klub, izostavljajući ga iz tima.

"Madrid je osiromašio svoj tim, blistajuća briljantnost 'Galaktikosa' je nestala, ali to nije najgore u svemu", piše "As", ocenjujući da je najgore što je za sve kriv Kapelo, koji nije ispunio očekivanja.

Navijači Reala su podeljeni kad je u pitanju odlazak Ronalda, pa je 54 odsto od 25.000 navijača u istraživanju "Marke" ocenilo da je to greška, dok se 46 odsto slaže sa odlukom uprave kluba.

Igrači i treneri drugih klubova u Španiji su, međutim, potpuno jedinstveni u oceni da će odlazak Ronalda biti veliki udarac za Real u Primeri.

"Imati Ronija u ligi, bila je velika stvar, imajući u vidu njegov kvalitet i sve što je do sada učinio", kazao je Brazilac, igrač Barselone Ronaldinjo.

Ronaldo je postigao 104 gola za Real za četiri i po godine u Madridu. Ove sezone u startnoj postavi bio je samo u tri od 20 utakmica, pa je postigao samo jedan gol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve