Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 12.10.2006.

16:27

Ostavka slovačkog selektora Galisa

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Selektor fudbalske reprezentacije Slovačke Dušan Galis podneo je ostavku, dan pošto je njegov tim izgubio od Nemačke rezultatom 4:1 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine.

Predsednik Fudbalskog saveza Slovačke (SFZ) František Laurinec naveo je u saopštenju da je Galis otišao posle sporazuma sa Savezom.

"Nije to bio ni otkaz, ni ostavka, već zajednički dogovor. Hvala Dušanu za doprinos slovačkoj reprezentaciji", rekao je Laurinec.

Savez je objavio da će uskoro imenovati naslednika 56-godišnjeg Galisa, koji je reprezentaciju preuzeo 1. januara 2004. godine.

Slovačka je iz četiri kola kvalifikacija u grupi D sakupila šest bodova. Oni nastup u kvalifikacijama za EP nastavljaju u martu.

Posle sjajne pobede u Velsu (5:1) Slovaci su se nadali dobrom rezultatu u duelu sa Nemcima, koje su pre godinu dana pobedili u prijateljskom meču 2:0.

Međutim, utakmicu u Bratislavi obeležili su neredi na tribinama, gde su se nemački navijači tukli sa policijom. Na terenu dominirali su gosti.

Selekcija Slovačke ispala je od Španije u baražu za plasman na SP u Nemačkoj, koje bi bilo njihov debi na velikim takmičenjima.

Tokom 90-ih Galis je doveo ekipu Slovana iz Bratislave do tri titule u nacionalnom šampionatu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve