Nova vest
Fudbal

Petak, 06.10.2006.

17:09

Ubedljiv poraz mladog tima Srbije

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije najverovatnije se oprostila od učešća na sledećem Prvenstvu Evrope u Holandiji 2007. godine.

U prvoj utakmici baraža igranoj u Novom Sadu Švedska je savladala Đukićeve izabranike sa 3:0 golovima Đurića u 5. i 9. minutu i Holmena sredinom drugog poluvremena.

Gostujuća ekipa iznenadila je selekciju Srbije već na samom startu ranim pogotkom Đurića, u 4. minutu. On je pretodno odigrao dupli pas sa Erkanom Zenginom, izbio sam pred golmana Srbije Damira Kahrimana i plasirao loptu u mrežu.

Konfuznu igru domaćeg tima Švedjani su kaznili i u 9. minutu, kada je Oskar Vent prošao po levoj strani i po zemlji centirirao u
protivnički šesnaesterac, gde je Đurić potpuno neometan primio loptu i po drugi put savladao Kahrimana.

Švedjani su posle drugog postignutog gola terensku incijatvu prepustili domaćima, ali Srbi, osim šuteva iz daljine Duška Tošića i Dejana Milovanovića, nisu uspeli da ozbiljnije ugroze gol gostiju.  Fudbaleri Srbije su u 39. minutu tražili od sudije Stefana Lamua da prizna gol domaćima, pošto je posle gužve u šeasnaestercu Tošić iz pada šutirao, ali je Vent izbio loptu na gol liniji i otklonio opasnost. Lamu se, medjutim, nije oglasio.

Reprezentacija Srbije je u drugom poluvremenu pokušavala da dostigne prednost gostiju, ali su napadi domaćih bili loše organizovani i uglavnom išli kroz dobro čuvanu sredinu. Konačan rezultat postavljen je u 63. minutu u jeku inicijative srpske reprezentacije. Đurić je povukao kontranapad Šveđana, odigrao dupli pas s Henokom Gojtomom, do lopte je došao Holmen i neometan sa desetak metara lobovao Kahrimana.

Revanš se igra sledećeg utorka u Trolhatenu.

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Miroslav Đukić izjavio je da se pokazalo da su njegove izjave o kvalitetu selekcije Švedske bile tačne i da je njegov tim zasluženo izgubio.

"Ako tražimo krivca onda sam ja najveći. Analiziraćemo sve greške, ali je važno reći da smo izgubili kao ekipa i ne treba u ovom trenutku tražiti ničije individualne greške", kazao je Đukić posle utakmice.

On je dodao da se "po ko zna koji put" dogodilo da Srbija "dobije šamar" od organizovanih fudbalskih nacija i istakao da je vreme da se okrene kolektivnom fudbalu, a ne da se oslanja na individualne vrednosti igrača.

Đukić, medjutim, nije mogao da kaže da li će i posle revanš utakmice sa Švedskom, kada mu ističe ugovor s Fudbalskim savezom Srbije, ostati selektor mlade reprezentacije.

Selektor Švedske Jorgen Lenardson izrazio je zadovoljstvo zbog ostvarenog rezultata, ali je rekao i da je njegova ekipa imala dosta sreće.

"Naš glavni cilj bio je da ostvarimo dobar rezultat pred revanš, ali smo imali i malo sreće. Obicno igramo sa dva napadača, ali smo danas malo promenili formaciju i to je ispalo dobro, mada najčešće takve taktičke stvari ne uspevaju", rekao je Lenardson.

Dvostruki strelac Dušan Đurić, fudbaler Halmstada, rekao je novinarima da je srećan zbog postignutih golova, ali da se nije u potpunosti radovao.

"Kad se vratim u Švedsku otac će me ubiti", rekao je Đurić kroz smeh i objasnio da su njegovi roditelji rodom iz Loznice i da je kao mali često dolazio u Srbiju.

Đurić je rekao i da iz FSS nikada nije bio pozivan da igra za neku od nacionalnih selekcija i da bi to sigurno učnio da je poziva bilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve