Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 04.09.2006.

11:30

Kako su Argentinci došli u Vest Hem

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Priča o najvećem iznenađenju prelaznog roka na Ostrvu nastavlja da se otpetljava, a ono što je izgledalo kao trijumf Vest Hema nad velikim klubovima, sada izgleda znatno drugačije.

Najpre je u subotu izvršni direktor Mančester junajteda Dejvid Gil izjavio da je klub u dva navrata tokom leta odbio ponudu da dovede Maskerana – najpre za veliku sumu, a pre nedelju dana na jednogodišnju pozajmicu – dok za Tevesa nije bio ni zainteresovan.

U nedelju se ispostavilo da je argentinski par iz Korintijansa poslednjih dana prelaznog roka nuđen velikom broju evropskih klubova (među kojima su Arsenal, Čelsi, Sevilja, Roma i Portsmut). Nijednom od njih nisu bili prihvatljivi uslovi pod kojima bi Teves i Maskerano igrali.

Osnovni problem sastoji se u tome što su igrači u vlasništvu sportske agencije Media Sports Investment, koja kontroliše Korintijans i koja ih je i dovela iz Argentine 2004. za 20 miliona funti.

Kako tvrdi ugledni Independent, ugovori dva igrača uključuju dve interesantne klauzule – oni moraju igrati u svakom meču ako su zdravi; klub mora prihvatiti da ih proda kad god MSI proceni da je najbolje, a profit bi se slio u džepove agencije. Dobra strana priče bazira se na činjenici da Vest Hem plaća samo polovinu plate za dve zvezde (milion i po funti godišnje Tevesu, milion Maskeranu).

Londonski biznismen iranskog porekla Kia Džorabčian, koji je igrače doveo u Vest Hem, rekao je tokom vikenda da bi taj klub uskoro mogao da bude „veći od Čelsija“.

Mančester junajted je ogroman klub, baš kao i Real Madrid, i dostizanje njihove veličine moglo bi da bude cilj Vest Hema. Što se tiče Čelsija, to je klub sa vernim i strasnim navijačima i fantastičnom istorijom. Mislim da je njihov potencijalni broj navijača širom sveta znatno veći od onog koji ima Čelsi i Vest Hem bi mogao veoma brzo da bude veći od gradskog rivala“, rekao je Džorabčian.

Sve ukazuje na to da će Džorabčian pokušati da preuzme klub sa Apton Parka. Još uvek nije izvesno ko stoji iza njega jer on tvrdi da nema veze sa Rusima, a pomenuti su bliskoistočni i američki kapital. Pretpostavlja se da je za preuzimanje Vest Hema neophodno 60 miliona funti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve