Nova vest
Fudbal

Utorak, 29.08.2006.

17:56

ex-SSSR: Učesnici LŠ pobeđuju redom

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

I posle pet kola prvenstva Ukrajine, Dinamo iz Kijeva ima dva boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu - Šahtjor iz Donjecka.

Dinamo je golovima Rebrova i Husijeva savladao Metalist iz Harkova, Marjan Marković igrao je svih 90 minuta, Gavrančić nije ulazio u igru.

Šahtjor se u Donjecku mučio u duelu sa ekipom Iličiveca. Gosti su ostali bez isključenog Cikmejstruka u 35. minutu, ali su u sedmom minutu nastavku poveli.

Fudbaleri Šahtjora, učesnici Lige šampiona, prenuli su se i za 14 minuta postigli tri gola (Bjelik dva i Haj) za pobedu od 3:1. Igor Duljaj je zamenjen u 56. minutu.

Derbi kola igrali su Dnjipro i Arsenal, nije bilo pobednika, 1:1.

Tabela: Dinamo Kijev 15, Šahtjor 13, Arsenal 11, Dnjipro 9, Tavrija 8...

Moskovski CSKA i dalje ima dva boda više od najozbiljnijeg rivala u borbi za titulu, gradskog rivala Spartaka.

Hrvat Ivica Olić postigao je jedini gol u duelu učesnika LŠ i Šinjika iz Jaroslava u poslednjem minutu sudijske nadoknade vremena. 

Na isti način je do bodova stigao i Spartak, u duelu sa imenjakom iz Nalčika. Bojarincev je postigao gol u samom finišu.

Ubedljivu pobedu ostvarili su fudbaleri moskovske Lokomotive, protiv najistočnijeg kluba ruske Premijer lige, Luč Energije, 3:0. Ivanović je igrao svih 90 minuta.

Saturn je pobedio Torpedo u Moskvi sa 3:0, a celu utakmicu odigrali su Simon Vukčević i novi igrač Saturna Dušan Petković. U ekipi Torpeda nastupio je Đorđe Jokić.

CSKA 37, Spartak Moskva 34, Lokomotiva Moskva 33, Spartak Nalčik 28, Rubin 27, Zenit 27, Moskva 26, Tom 25...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve