Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 28.08.2006.

16:25

Klemente: "Idemo na šest bodova!"

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

Trener fudbalske reprezentacije Srbije Havijer Klemente izjavio je da je cilj tima da u prve dve utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2008, sa Azerbejdžanom i Poljskom, osvoji maksimalnih šest bodova.

Reprezentacija će prvu utakmicu igrati u subotu, 2. septembra, sa Azerbejdžanom, i to pred praznim tribinama stadiona Crvene zvezde, jer je Fudbalski savez Srbije kažnjen zbog loše organizacije duela sa Bosnom i Hercegovinom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

"Utakmica sa Azerbejdžanom je prva u ciklusu, a takve su obično komplikovane. Imaćemo i veliki hendikep jer ćemo igrati pred praznim tribinama, a publika motiviše igrače", rekao je Klemente.

Srpski fudbaleri će četiri dana kasnije u Varšavi gostovati selekciji Poljske, koju Klemente vidi kao direktnog rivala u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo u Austriji i Švajcarskoj.

"Poljska je jaka ekipa, posebno u odbrani. Igraju na kontre, brzi su u napadu, ali o njima tek sledeće nedelje", rekao je Klemente i dodao da ne može da govori o pojedincima, pošto su mu poljska imena previše komplikovana za pamćenje.

Klemente je izrazio žaljenje zbog toga što je dugogodišnji prvi golman reprezentacije Dragoslav Jevrić napustio tim, ljut što je na prijateljskoj utakmici sa Češkom sedeo na klupi.

"Jevrića mnogo poštujem. Žao mi je što se oprostio od reprezentacije jer ga smatram vrlo bitnim igračem, ali jasno sam rekao svim reprezentativcima da niko nema zagarantovano mesto u timu, a o njemu samo ja odlučujem", rekao je Klemente, "Ako se neko ne slaže sa mojom odlukom, ako je nezadovoljan svojim statusom, može da se celom timu obrati u svlačionici, a Jevrić to nije učinio."

Španski trener je ponovio da je bio zadovoljan igrom tima na utakmici sa Česima, ali je ocenio da ekipa tek treba da uhvati ritam.

"Mnogo toga nam nedostaje. Moramo pre svega da uhvatimo ritam, da stvorimo tim, da se mladi igrači priviknu na seniorsku reprezentaciju", rekao je on.

Srpski selektor je dodao i da još ne zna da li će Nemanja Vidić, kome je polomljena šaka leve ruke, moći da igra sa Azerbejdžanom i Poljskom, ali je pojasnio da ga je u tim pozvao jer je želeo da se upozna sa odbrambenim fudbalerom Mančester junajteda.

"Vidić je veoma važan igrač. Konačnu odluku o njegovom nastupu na predstojeće dve utakmice doneće lekari, a ja sigurno ne želim da naudim njegovoj karijeri", rekao je Klemente.

Reprezentacija Srbije će pripreme početi u Kovilovu, a kasniće samo Ognjen Koroman, koji u ponedeljak uveče sa Portsmutom igra u Premijer ligi Engleske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve