Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 17.08.2006.

12:13

Češki mediji šokirani zbog poraza

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Praški mediji su u četvrtak oštro kritikovali fudbalsku reprezentaciju Češke, ocenjujući da su umesto da prirede veličanstven oproštaj Pavelu Nedvedu, u duelu sa Srbijom pretrpeli sramotni poraz.

"Aplauz za Pavela Nedveda, inače jad i beda", piše češki dnevnik Mlada fronta Dnes o prijateljskoj utakmici u kojoj su fudbaleri Srbije pobedili Česku sa 3:1.

"Tako ne igraju ni dede", razočaran je i selektor češke reprezentacije Karel Brikner, za koga je, kao i za selektora Srbije Havijera Klementea meč bio pre svega prilika da isproba nove igrače pred kvalifikacije za Evropske prvenstvo 2008.

"Hteli smo da igramo u čast Pavela, ali eto, nije nam pošlo za rukom", požalio se češki reprezentativac Jan Koler.

Sportski komentator dnevnika Pravo ističe da je Srbija imala brži i tehnički bolji tim koji je uspeo da izbaci u aut češku odbranu, a da novi tim selektora Briknera nije uspeo Srbe ničim da iznenadi.

"Na svojoj međunarodnoj premijeri Srbi su češku reprezentaciju rastavili na sastavne delove i potukli", piše Pravo i zaključuje da je bio gorak poslednji nastup evropske zvezde Pavela Nedveda u nacionalnom dresu.

Češki mediji zameraju redarima na stadionu u Uherskom Hradišču da su skrštenih ruku posmatrali kako među 8.000 navijača slavi bučna grupica Srba, skandirajući imena Ratka Mladića i Radovana Karadžića, optuženih za ratne zločine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve