Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.08.2006.

23:46

Hrvati lako sa Italijom B

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Sreda je bila posvećena prijateljskim međunarodnim mečevima, a širom sveta igrano je čak 25 utakmica.

Svetski šampion Italija igrala je sa Hrvatskom bez igrača koji su u Nemačkoj osvojili titulu, pa su zbog toga kažnjeni porazom 2:0. Strelci sa tim debitanta Slavena Bilića bili su Dinamovi igrači Eduardo da Silva u 27. i Luka Modrić u 42. minutu.

Bosna i Hercegovina je krenula dobro ka još većem iznenađenju, kada je Sergej Barbarez dao gol Francuzima. Ipak, Galas je izjednačio u finišu prvog poluvremena, a pobedu vicešampionu sveta obezbedio je Fober u nadoknadi vremena.

Nije se proslavila ni selekcija Brazila, koja se u Oslu takođe pojavila u mešovitom izdanju. Norvežani su vodili golom Mortena Gamsta Pedersena, izjednačio je Karvaljo.

Ako su latinske selekcije podbacile, germanske su silovito ušle u novu sezonu. Engleska je u Mančesteru deklasirala šampiona Evrope Grčku 4:0. Svi golovi su pali do poluvremena, a strelci su bili Teri, lampard i dva puta Krauč.

Holanđani su sa druge strane Irskog mora iskoristili probleme sa povredama koje je imao tim Stiva Stontona. Dva gola za trijumf 4:0 dao je Huntelar, po jednom su precizni bili Londonci Roben i van Persi.

Nemci su u reprizi osmine finala Svetskog prvenstva još jednom deklasirali Šveđane. Kao i tada, i ove srede u Gelzenkirhenu je Nemačka brzo srušila žuto-plave (2:0 u osmom minutu), a već do poluvremena je bilo konačnih 3:0.

U ostalim atraktivnim mečevima Danska je bila bolja od Poljske (rival Srbije u kvalifikacijama) rezultatom 2:0, Mađarska je u gostima savladala Austriju 2:1, a Severna Irska u Finskoj (takođe rival Srbije u kvalifikacijama) slavila istim rezultatom.

Azerbejdžan je u utorak deklasiran u Ukrajini (0:6), dok Jermenija i Portugal nisu nastupali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve