Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.08.2006.

23:29

Grupa A: Belgija - Kazahstan 0:0!

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Fudbalske reprezentacije Belgije i Kazahstana igrale su nerešeno 0:0 u prvoj utakmici grupe A kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2008. godine.

Belgijanci su šokirali svoje navijače jer nisu uspeli da savladaju selekciju koja se na listi FIFA nalazi na 140. mestu!

Ekipa Renea Vanderejkena nastupila je na stadionu Vanden Stok sa pet defanzivaca – Van Bujten i Vermelen igrali su u srcu odbrane, Hefkens i Van Dame na bekovima, a Vensan Kompani između odbrane i veznog reda.

To je obezbedilo potpunu sigurnost od kazaških napada, ali je oslabilo napad, pa su najbolje prilike Belgijanci imali posle prekida. Zgusnuta odbrana gostiju iz centralne Azije sprečila je domaćina da stvori ozbiljnije prilike, pa je 15 hiljada navijača razočarano napustilo stadion. Učesnici Grupe A, pored Belgije i Kazahstana, biće i reprezentacije Srbije, Portugala, Poljske, Finske, Jermenije i Azerbejdžana.

Reprezentacija Srbije će kvalifikacije početi 2. septembra, kada će ugostiti Azerbejdžan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve